View Single Post
Staro 14.07.2025., 11:53   #4322
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
One man's stabilno i razumljivo is another man's trash.

Stari Youtuberi iz LLNL isto tako razmisljaju a oko toga se zarolao i cijeli Yout^H^H^H^H LF HPSF projekt.
But - why? Ne shvacam zasto bi netko zelio zbog postojeceg problema "izmisliti" jos kompleksnije rijesenje. Igrao sam se cca mjesec dana sa NixOS-om nakon cega sam popizdio do kraja jer je - za mene barem uzasno nelogican i nefleksibilan u odnosu na spomenuta rijesenja. U kombinaciji Fedora/RedHat + Ansible imam default postavke , pakete i sve ostalo u Ansible skriptama a i dalje mogu drljat po sistemu i testirat sto zelim. Ako se nekaj skrsi - pregazim postojece postavke onime sto je definirano kroz Ansible i mir. Nix to neda na taj nacin - sve mora biti u tom configu. Kuzim da je poanta price da mozes jednostavno replicirat OS sa kompletnim konfigom i paketima ali to isto mogu postici sa Ansible skriptama koje su dosta bolje dokumentirane. Ako pricamo o serverima i ako zelim osigurati da su serveri uvijek na istom configu mogu ili lupat dnevno config/provjeru kroz Ansible ili postavit Puppet. Ako pricamo o temi Puppet vs nix config dalo bi se diskutirat sto je manje kompleksno vec...
tomek@vz je offline   Reply With Quote