View Single Post
Staro 11.07.2025., 15:01   #1
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Kvar dva monitora - slučajnost ili uzrok PC-a?

Bok,

jedan uredski komp, star 10+ godina, i3 konfiguracija s integriranom grafikom (doslovno ploča, proc, ram i ssd) spojen na 24" DELL monitora pomoću DVI kabela. Odjednom se monitor zacrni, ne daje znakove života ni išta, LED lampica ne radi.

Reko otišao je monitor, star je i on 10 godina, ajmo da se može nastavit radit prebacit HP-a koji je isto tu negdje star, spojim ga, radi možda koju minutu, vidim na ekranu da windowsi žele log in na usrani account (valjda zbog onog supporta) pa reko ajde da to sranje upišem, čekam 2FA na mobitelu i odjednom se i on isključi i PUF pukne u njemu, zdimi se, sklopka padne...

Pa jel moguće da je PC uništio dva monitora spojena DVI kabelom? DVI kabel djeluje OK, ništa nije bilo vruće, ništa u PC-u ne smrdi, PC radi, tj. pali se na gumb i pali ventilatore, nisam spajao na ništa više. Istini za volju, prvi Dell je bio star, a drugi HP je još stariji i ima valjda 50 tisuća radnih sati i sad koju godinu stoji na stolu kao dual screen, a kako mrzim dual screen, nije se već dugo ni koristio.

Sad u uredu doslovno imam jedan monitor koji radi (brat blizanac onom Dell-u) i svoj osobni, al taj je 4K 32" i integruša i ne bi znala što s njim.

Jedina mi je opcija sad kupiti novi monitor, spojiti ga s HDMI kabelom i vidjeti što je. Jel uopće moguće da PC nekako ubije monitor ili je ovo bila luda slučajnost?
FitzTN je offline   Reply With Quote