TCL NXTPAPER 11 Plus. Zapeo mi za oko kad je najavljen zbog ekrana koji bio kao trebao biti slican papiru a opet za razliku od e-ink, brz. Konacno se pojavio u prodaji, narucio u proslu srijedu, dosao u cetvrtak. U medjuvremenu naletio na super zabavnu SF knjigu i vec sam na pola (knjige)
Tablet je tanak, velicina taman, screen je mat i stvarno nema refklesije ili je minimalna. Na dodir je isto neobican, nije gladak, nije hrapav, nego mat na dodir, kao kindle. Prikaz je drugaciji nego na drugim ekranima. Recimo kao kindle color al' sa zivljim bojama i brzinom LCD-a. Pri normalnom osvjetljenju doista daje dojam papira. Dobro, kindle papira.
Ima tri moda, regular, color paper i ink paper. Iako ima tipku za promjenu tih modova, nisu to bas najbolje rijesili. Prvo se pritisne tipka, pa se dobije menu za ta tri moda, tapne se na mod i onda jos na enter mode na dnu. Promjena moda ima animaciju, kao da se screen stvarno fizicki mijenja. Mislim da je to samo vizualni efect i da je to moglo brze. Color paper ima prigusene, pastelne, kindle color like, paper like, comic like, whatever like, boje. Ink paper mode je crno bijeli. Sva tri moda i dalje imaju 120Hz refresh rate, sve radi jednako brzo, moze se gledati video jedino sto su boje drugacije ili ih nema.
Na kraju uopce ne koristim opciju promjene moda nego prvi, regular mode. Jos nisam probao citati strip. Za to bi valjalo da je tablet veci al' probao sam jednom 14'' ili tako nesto. Jos uvijek nije dovoljno velik za neke comic formate al' je nezgrapan, pogotovo za citati u krevetu i za tipkanje. A color paper mi nema bas smisla za stripove jer ce samo zagasiti boje. No moram probati.
Tablet je dovoljno brz, ima 8GB memorije, 256GB storage, nema opciju za sd card, nema fingerprint reader. Face recognition radi jako brzo. Prepoznaje me cak i kod vrlo slabog svijetla al' ne i u mraku
Baterija traje solidno, sporo se puni al' se zato brzo prazni
Za citanje koristim Moon reader, crna pozadina, bijela slova sto ovisno o osvjetljenju ispadnu siva slova na crno/sivoj podlozi. Za vani bijela podloga i crna slova se cine bolji izbor ili onaj ink paper mode.
U kutiji je dosao samo tablet i USB-C "kabao". Bez punjaca, bez case, bez olovke... al' je zato cijena ostala koja je bila najavljena, $249 plus tax.