View Single Post
Staro 06.07.2025., 13:02   #4293
tomek@vz
White Rabbit

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor spiderhr Pregled postova
Nego tomek... Kako radi D13? To je još testna verzija.

Trixie sam tjerao tjedan dana. Sad sam na Sid-u Osim sto me WLAN zezao/a nemam primjedbi. Malo po malo kao da dolazi do timeouta u otvaranju stranica. Plus imam 3 testna VM-a sa default VLAN-om (virt-manager/Cockpit/kvm/libvirt) i odjednom jedna od virtualki kao da izgubi rutu i nemože sa drugom pričat. To dvoje još moram istražit, dosad se nije tako često događalo da bi popizdio i išao istraživat. Nisam mogao steam-launcher instalirat pa sam puknuo flatpak verziju. Instalacija Nvidia drivera je - jednostavna (secure boot isključen), Optimus + Wayland kombinacija rade normalno. Sve radi kako bi se i očekivalo, nisam naletio na neke čudne bugove. Ovo s mrežom moram vidjet kaj sere kad ulovim vremena (AX211 čip). Uglavnom to je ono kad kažem da fakat nema smisla se zajebavat sa tamo nekim rubnim distrama sa slabim supportom, Debian je malo više posla možda u startu dok ne skužiš kao noob kaj instalirat da bi sve radilo kako želiš al jednom kad radi, čak je i "unstable" branch zapravo odličan desktop OS. Jedina stavka koja me živcira u odnosu na Fedoru jest što nemogu omogućiti Fractional Scaling za gnome. Lupio sam u Librewolf da skalira sve na 150% i sve 5. Za deskop aplikacije mi 2560x1440 reza čak odgovara, još nisam tolko ćorav . Mislio sam već Fedoru opet puknut ali želim malo duže Debian koristiti i ispolirat si Ansible skripte za Debian tak da bumo vidli...
tomek@vz je offline   Reply With Quote