Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 05.07.2025., 00:04   #12298
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor >>>KUKY<<< Pregled postova
Hajde molim te posalji mi kakav XLR kabel kupiti i kako da ga spojim na dac jer na ovom fiio E10k nevidim XLR port! Sry na glupim pitanjima
Ne treba ti XLR kabel... Trebas samo galvanski odvojiti izvor zvuka od kompa, a to ces tako da ces sloziti USB DAC... Kuzis? Audio signal ide u digitalnom obliku preko USBa do vanjskog DACa koji onda radi digital2analog konverziju (D-digital A-Analog C-Converter - DAC) i salje preko svog line outa analogni signal do zvucnika ili slusalica... Takav audio signal nece imati problema sa raznoraznim interferencijama koje se desavaju unutar kompa jer je komp Faradayev kavez sam po sebi (imas valjda metalno kuciste, jelda)...

Problem kod integrirane zvucne kartice je taj da ona ne koristi nikakve kabele za komunikaciju, vec sve ide preko stampane ploce (maticne ploce, jel)... Nije moguce izolirati vod na stampanoj ploci i zato taj signal kupi sve te interferencije iz kompa... Izvuci zvuk iz tog kaosa pa ce sve biti OK...

Da rezimiram, ko ChatGPT...

1. Ne trosi lovu na gluposti koje ti ne trebaju... Ground loop USB piz*darija ti ne treba... XLR kabeli ti za sada ne trebaju...
2. Potrosi nes love i kupi bilokakav USB DAC, ne moras imati nis kvalitetno odmah sada, s vremenom nabavi nes kvalitetno... Mozes kupiti USB zvucnu karticu za $5 na AliExpressu i radit ce bolje nego ova integrirka...
3. Konacni setup bi najbolje bilo da izgleda ko ovaj moj sa pasivnim volume knobom... A onda se mozes igrati i sa XLR kabelima ako bas hoces...

Konkretno, meni je ovaj dio vezan za komp spojen vrlo jednostavno...

1. FiiO E10k je spojen na komp USB kabelom
2. FiiO E10k je spojen sa Mackie Big Knob Passive za najobicnijim vulgaris neoklopljenim 3.5mm-3.5mm kabelom
3. Mackie Big Knob Passive je spojen na Adame sa 2x 6.3mm-XLR kabelima, no radio bi i sa 6.3mm-chinch kabelima

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4-2666
512GB Samsung PM981a, PCI-E 3.0 x4