View Single Post
Staro 03.07.2025., 05:24   #396
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
nV je ja bi rekao na nekom autopilotu tj preciznije bi bilo autocomplete-u što se tiče gaming HW-a. Ne trude se, ali i dalje gaze (kao i Intel u doba skylake-a, dok je AMD polako i sigurno gradio zen dominaciju...jer ne znam kako drugačije ovo nazvati). Lijepo je da se AMD izgleda trudi, i nevezano uz ovo, uz pomoć Valvea su počeli pomalo širiti teritorij na još uvijek egzotiku zvani gaming na linuxu...ali reklo bi se da se tu stvari pomalo i sigurno događa nešto čim je MS odlučio uletit sa izgleda posebnim win za ROG ally x u xbox varijanti...
Dakle ajmo sagledati situaciju samo sa strane jedne od najvećih boljki za Radeon...drivere, koji su postali stabilniji i brži na Win, a na Linuxu su druga dimenzija u odnosu na nV i Intel. Radeon divizija poznata po lošim driverima dakle trenutno razvaljuje na 2 različita OS-a, plus konzole...doduše tu navodno ne trebaju driveri, ali vj tu imaju neki dobar feeback što im pomaže u razvoju drivera.

Za zelene i kožnog se ne brinem jer očito prate trendove i piče tamo gdje je najveća lova (kožni je tu jednostavno nenadjebiv i to mu se mora priznati), ali izgleda da i crveni i doktorica grabe sve što im se pruža.