View Single Post
Staro 01.07.2025., 15:08   #86
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
policija bez problema izuzela hdd koji je postavljen od strane "neovlaštene" osobe.
Policija moze uzimat sta god hoce i sta misle da im treba u istraznom postupku kada se dogodilo neko prekrsajno ili kazneno djelo. Sud zadrzava pravo procjeniti hoce snimka biti dokaz ili ce ju odbaciti u daljnjem postupku.

Nadalje, koliko je meni poznato zakon ne pravi neku bitnu razliku izmedju video i audio zapisa. Bila kamera bez mikrofona koja snima sliku ili snimanje zvuka diktafonom koliko ja znam u zakonu se jednako gleda kao ovlasteno ili neovlasteno.

Sto se trgovine/poslodavca tice, ovisi dali postoji radnicko vijece/sindikalni povjerenik ili ne ali radnik opcenito moze prije zaposljavanja u takvom radnom okruzenju ispregovarati u samom ugovoru o radu detalje oko snimanja njegovog rada. Konkretno ako radnik nema nista protiv da ga se snima samo vizualno ali da se ne slaze da se snima sta je izgovorio/rekao na radnom mjestu to moze biti u ugovoru o radu a poslodavcu ako je u interesu da zaposli tog radnika onda ce to tako i urediti i shodno tome kako su se dogovorili u clancima ugovora o radu.

Isto tako, konkretno ste se kao radnik "sakrili" u neki cosak trgovine i igrate igrice na mobitelu umjesto da slazete police. Takva snimka ne moze poslodavcu biti dokaz za opomenu itd... niti je moze izreci na temelju takve snimke jer sustav video nadzora na radnom mjestu se smije koristiti samo kao sredtstvo za zastitu od kradje ili u vezi zastite na radu. Znaci, mora vas fizicki osobno vidjeti/uhvatiti kako igrate igrice.

Ovlašteni postavljači/serviseri tvrde sve i svasta jer se tu masna para okrece, jucer sam bio kod jednog covjeka na dogovor gdje cu mu postaviti kamere u njegovom dvoristu samo dok rijesi struju pa mi kaze da mu je "ovlasteni" rekao da mora svoje kamere u dvoristu otici prijaviti u policiju da ih posjeduje ako ih sam postavi, a on to inace radi besplatno tj. u cijenu montaze je i ukljucena i prijava kamera u nadleznoj PU.