Citiraj:
Autor Exy
Miki, klanjam se . Ne samo novi hacker nego i tvoj osvrt na sve to skupa. Sjećam se ove naslovnice, prosinac 2001. Par mjeseci nakon 9/11, događaja nakon kojeg je sve skupa polako počelo ići u onu stvar
Xbox mi je bio zanimljiv jer za razliku od PS2 u principu je bila riječ o hardveru istovjetnom modernom gaming PC-u (Pentium 3, GPU baziran na Geforce3) ali se to onda osjetilo na ogromnom kučištu Doduše imao je i hard disk, za razliku od PS2.
...
U web vodiču je najava za WOW, puno prije samog izlaska igre. Onda nitko nije mogao znati koliki fenomen će ta igra postati. U međuvremenu je žanr na samrti iz niza razloga.
Žmirić mi je uvijek bio meh, pogotovo kasnije na gameru, uvijek je bio napuhan bez nekog specijalnog pokrića.
|
Super da si ove sve stvari nadodao, meni su promaknule, zato je dobro imat ove osvrte a i kad se drugi uključe jer više ljudi vidi više detalja, a i nema svatko iste interese i znanja.
Da, post "9-11" su počeli stalno s time je..ti i provlačit kroz neke polusmiješne fore (u pismima čitatelja, no čak i u onoj rubrici strip),
to je po meni nažalost (pogotovo u međunarodno-političkom smislu) odmah usralo i na neki način okaljalo vrli novi početak novog tisućljeća, sve te gluposti koje su se počele izvodit po srednjem i bliskom istoku.
XBOX moram priznati nisam nikad ni imao prilike igrati, tako da nemrem dati neki smislen sud o njemu, no točno je i da tad nisam baš imao sad ni neku uopće želju za njime, jerbo sam dakako, bio u PSX taboru.
Par stvari me zanimalo, najviše onaj nastavak ABE-a, Munch Oddysee koji je bio dosta reklamiran s nekim renderima, no kad je igra izašla onak u 3du nije bila neka ludnica od igrivosti.
U vezi WOWa, zato je dobro te stare časopise proučavati jer katkad se primjeti nešto polukuriozitetno koje nitko nije mogao ni predvidjet koliko će postat popularno i eksplodirati.
Doduše, ispravno se piše u tekstu da to kod nas (zasad) neće bit neka ludnica jer online igranje je rijetko, "luksuz", no WOW je izašao tek 3 godine nakon ovog teksta, a tada je već usporedo s pojavom ADSLa došlo i do većeg posjedovanja PCa u RH. No, ipak, glavni problem tu nije bio samo spajanje na internet nego činjenica da se trebalo imat originalnu igru, ili u slučaju WOWa, naravno, plaćanje mjesečne pretplate, ali ljudi su nalazili i love za to (bila je nemalih 100kn mjesečno).
Za Žmirića se slažem, općenito me te kolumne tog tipa nisu u većini gaming časopisa zanimale, vjerojatno sam bio premlad za ta neka lifestyle mudrijašenja. Ok, još onaj Reškovac u PSXu mi je bio tak-tak, neke su bile smiješne, al "Zoki" mi nije nikad baš nešto sjeo, nit sam se pronalazio u tim tekstovima, plus jedan element alijenacije je bio da nije bio recenzent. Možda bih trebao sad pročitat onu njegovu knjigu zbirke svih tih kolumna da donesem neko zrelije mišljenje, ali nekak sam skeptičan da ću poludit od oduševljenja i zanimanja za napisanim.