View Single Post
Staro 28.06.2025., 07:21   #45813
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
pozdrav.

poceo sam razmisljati da na MTB ugradim neki čajniz e kit.
Radi se o jeftilen Nakamura MTB 20. alu frame 18. V brakes i shimano revoshift mjenjac.

Jel imate kakav dobar link za totlanog pocetnika da pohvatam malo kako i sta?

budget max 500€. Imam 75kg.

Koliko vidim moze prednji, srednji i straznji motor.
Mislim da bi pucao na nekih 350-500w, obzirom da bi me moglo zanimati ici Čavle-Rijeka, a to je uspon poprilican. doseg od 30ak km sasvim dovoljan, ne mislim ici okolo neznam koliko. ovo je vise da si bicikl pretvorim u prevozno sredstvo za ici lokalno do 15ak km. 25-30km/h vise nego dovoljno. nikakvi downhill-i i slicno. samo cesta (okolica Grobnika). vozim samo po lijepom vremenu proljece/ljeto/jesen.

1. Ako sam dobro shvatio srednji pogon je najbolji sto se tice ulozeno/dobiveno?

2. Prednji pogon je najednostavniji, ako se zeli zadrzati mogucnost switch-a iz e bike u normalni? koje su mane, osim proklizavanja, sto me ne brine?

3. dali se moze koristiti bike koji nema disk kočnice? mane?

4. negdje sam vidio spomenuto da bi trebalo imati bike sa amortizerom. ja ga imam samo napred kao vecina jeftilena. jel to ok ili tu dolazi do problema sa pucanjem rama-e na nekim vrstama drive-a (naprezanja)?

5. TongSheng i Bafang kitovi su ono sto se gleda sa ali-ja koliko vidim? TS oko 500e za midd drive + 13Ah batt?

6. Koliko su opasne te jeftilen batt koje oni nude kad nije sammy, LG...?

7. na ali-u nalazim npr. stalno bafang h400b (front drive), kad se ode na stranice bafang-a to u productima/katalogu nigdje ne nalazim. isto tako h400 bi trebao biti samo 250w, a po aliju vidim ima 500w. jel to fejk roba or what?

Hvala.

Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 28.06.2025. u 07:35.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote