View Single Post
Staro 16.03.2006., 00:22   #7
rivica
Registered User

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor leonardo
Što ti treba: komplet se sastoji od prijemnika i predajnika i omogućava isključivo jednosmjernu komunikaciju tj. prijenos slike-zvuka sa TV ili SAT prijemnika, video-rekordera, DVD playera, VHS kamere i svega ostalog na drugi TV ili neki drugi uređaj za reprodukciju slike odnosno zvuka. U osnovnoj varijanti koriste se standardni cinch priključci (kompozitni video i stereo audio).

Dakle osim što prijenos slike nije moguć i u drugom smjeru, isto tako nije moguće npr. na prijemniku u sobi gledati prijenos utakmice, ili što već, dok starci u drugoj gledaju prijenos s Dore (stvar jelte komplicira postojanje samo jednog tuner-a kod izvornog uređaja, naravno da postoje i uređaji sa dvostrukim tunerom ali kod njih dodatna cijena najčešće ne opravdava postojanje drugog tunera). Naravno opcija je i kupovina jeftinog dodatnog receivera koji možeš spojiti na onaj prvi i bez splitera budući da analogni receiveri često imaju tzv. pass-through dodatni SAT konektor.
e, čuo sam nešto o tom prijamniku i ne muči me što mogu gledat samo taj program koji je na prvom televizoru toliko, budući da i taj drugi tv većinom ja gledam a ne starci... jedno pitanje - mora li mi biti prvi televizor upaljen da bih primao sliku na drugom, ili može biti upaljen samo reciever?

ali više mi se sviđa ova druga opcija, ako je izvediva, o kupnji još jednog recievera (budući da nisu skupi) pa možeš li malo detaljnije o tome kako bi to izgledalo?
Prvi i drugi reciever se mogu spojiti bežično pa mogu imati ovaj novi reciever u svojoj sobi i mijenjati programe neovisno o ovom prvom recieveru i televizoru, ili oni moraju biti spojeni žicom jedan do drugoga, pa tek onda ovog dodatnog recievera bežično spojiti na moj tv u sobi pa mijenjati programe u dnevnoj sobi, ali opet nemam veze sa recieverom i televizorom u dnevnoj sobi? i ova druga varijanta ako je tako mi je ok!
rivica je offline   Reply With Quote