Pa nisi lud reznu plocu stiskat (zapravo i nju treba malo stisnuti, ovisno o materijalu, ali iskljucivo da se vektor sile pritiska poklapa sa ravninom rezne ploce, nije preporucljivo ako nemas iskustva) dok ces brusnu plocu dobro stisnut ako ne zelis npr brusiti var pola dana.
Naravno, svaki alat ce stat kod jakog pritiska, upravo tako vidis koliko je dobar, neces je stisnuti da joj usporis okretaje za 70% jer nema efekta...
Samo sto ce jeftini alati se zagusit vec kod malog pritiska dok ces kvalitetne moci muski stisnut
Isto tako sds ako je ne stisnes u beton, nabusit ces se ko budala, trebat ce joj 5 puta vise vremena da sama pod svojom tezinom izbusi
A ni ubodna pila ne ide puno naprijed ako je ne gurnes.
Sve zavisi s kojim materijalom radis i koje ploce, nozeve, svrdla koristis
Nisu svrdla sarafi da idu sami bez pritiska
Znas one stolne radionicke busilice ? Imaju tocnu silu pritiska u njutnima za odredjenu brzinu okretaja i debljinu materijala. Ne mozes silu postaviti minimalno i cekati pol sata da izbusi nesto sto bi u pravilu mogla u 5 minuta. Narvno, ako postavis preveliku silu pritiska, puknut ce ti svrdlo
Treba imati feel koliko i kada stisnuti alat, u tom je razlika izmedju home i profi posla kao i home i profi alata
Za to sluzi parkside, da trosis vrijeme pridrzavajuci ga dok sam radi i ne crkne

a makta ili bosch su da muski odradis posao i tu je bosch slabiji, makita se da puno jace stisnuti ali sam osobno uvijek imao osjecaj da je bosch nekako precizniji. Makita je divlja, nema onaj profinjen osjecaj kontrole kao bosch, po cemu je svabo poznat
Isto kao i kad sjednes u bmw ili audi, jednostavno osjetis da vozis njemacki auto
Zato ja za po doma uvijek imam i savjetujem plavi bosch, nema mozda toliko sirove snage ali opet je dovoljan da kvalitetno odradi posao i pri tome se ne pregrije ili crkne i nije pretjerano skup
Odlican balans kvalitete i cijene za home uporabu