View Single Post
Staro 20.06.2025., 09:52   #2114
dyas
Banned

Datum registracije: May 2019
Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
Zašto bi itko pobogu gasio defender i firewall? Defender je jedino pošteno šta je Microsoft napravio u zadnjih xy godina, a ti bi ga maknuo i stavio light antivirus koji je vjerojatno sranje prepuno reklama. A da ne govorimo o isključivanju updateova...

zato jer vjerojatno koristis antivirus koji ima svoj defender i pored njega ti microsoftov defender skenira u pasivnom modu rada i usporava windows nepotrebno
besplatni antivirusi su jednako dobri kao defender i imaju manje reklama nego sto microsoft ima malwera

Microsoftu nije u intersu tebe zastititi nego ti sto vise podataka bez tvoje dozvole uzeti u cloud i izbloutati te nekim store aplikacijama, a od svih apdejtova 90% su malweri

Microsoft je od sedmice poceo forsirati svoje ideje i ozbiljno narusavati privatnost korisnika te prikupljene podatke cak dijeliti sa trecim stranama u svrhu marketinga

sjeti se samo koliko su forsirali internet explorer i prisiljavali korisnike da ga koriste. Ovaj novi browser s 11 je nemoguce obrisati uopce i sve ti to u pozadini radi, koristio ti firefox ili sta god, edge cesto radi u pozadini protiv tvoje volje, pitanje je sta radi ? koji ga saervis i zasto pokrece ? mislim da znamo odgvore

i onda pitas zasto ugasiti apdejt
ma ne ga samo ugasiti, najbolje ip filtrirati sve microsftove domene

Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
I svaki OS ima svojih prednosti i mana, srati po jednom ili drugom nema smisla (a moze se po oba u ovom slucaju).

Naravno, pojavom systemd, linux se je centralizirao u RedHat team koji takodjer kao i microsfot narusava privatnost i prikuplja podatke od korisnika.
Canonicala su raskrinkali kad je u ubuntu stavljao malwere i spyware, pa je prljavi posao preuzeo redhat i prosirio ga na 95% svih distribucija
zato se drzimo cruxa, kissa i slicnih distribucija koje se jos uvijek trude zadrzati privatnost korisnika i filozofiju slobode na linuxu

Neka nepoznata centralna sila sve operativne sustave gura u temlje big brother kuce, a mene to jako mrzi. Tako da imam sta srat i po linuxu, ne brini
Ali za razliku od ostalih sustava, onima otvorenih ociju, linux jos uvijek nudi dobre mogucnosti

Zadnje izmijenjeno od: dyas. 20.06.2025. u 10:30.
dyas je offline   Reply With Quote