18.06.2025., 13:00
|
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Autor c-shadow
Nedavno iskoristio GPT kad sam trebao djetetu pomoći s matematikom, zadnji ispiti u godini. Naravno da sam pozaboravio sve to od škole/faksa 
Ubacio mu PDF s primjerima zadataka, lijepo ga zamolio (na hrvatskom) da to analiza i da izvuče objašnjenje procesa i potrebne formule. Zatim sam ga tražio odvojeno hrpu sličnih zadataka za vježbu (ono doslovno samo druge brojeve da ubaci) te zasebno rješenja. Kako je bilo i nekih zadataka koje je trebalo geometrijski riješiti, tražio sam ga i to, ali u formatu pogodnom za ispis (PDF). Tek je tu na kraju skiksao, napravio je prvu stranicu ok i onda je nešto zaštekalo, javio da mu ne radi servis za generiranje takvih tipova dokumenata 
Sve u svemu dosta dobro, provjerio sam to što je napravio po djetetovom udžbeniku i radnoj bilježnici i osim malo drugačijih naziva varijabli svi su postupci i rješenja bili ispravni.
Dao djetetu primjere zadataka da rješava, kasnije zajedno provjerili po rješenjima i diskutirali problematične slučajeve.
Kao "nastavniku" u ovom slučaju, recimo da mi je prištedio ponešto vremena 
|
To bi i trebala biti po meni namjena ovog sto danas zovemo AI. Prikladnije bi bilo da ga se zove onim sto je (evolucija Clippy-a?) i tako i koristi. I tad ce definitivno biti benefit covjecanstvu kao sto i - recimo kalkulator.
|
|