Ja jos uvijek preferiram xorg, wayland je jos nov i radi super ali ne mogu s njima dosta stvari, pogotovo u tilling na multimonitor setupu...
Onaj wayland imaj sway i hyprland koji nisu ni do koljena mogucnostima pisljivog awesome wm a kamoli nekom dwm ili xmonad
Nije da je wayland nov vec nije zamisljen da bude fleksibilan kao xorg, primarno ide na sigurnost i jednostavnost pri cemu uskracuje fleksibilnost
Koristim ga i ja ali nisam fan, dosadan je, prejednostavan i nekonfigurabilan pa posao odradjuju kompositori koji daleko zaostaju za window managerima na xorgu.
Xorg je mocniji , mozes s njime sto god i kako god si zamislis
Citiraj:
Autor tomek@vz
. A zadnji put da sam tak nekaj iz bilo kojeg razloga morao rekompajlirat je bilo mozda....2010-e. Ako nisi na Gentoo ili slicnoj source based distri zivot je na modernom Linuxu lagan ko perce 
|
Ja se jos uvijek drzim starih metoda, kompajliram sve od samog kernela do zadnje korisnicke aplikacije
A radim jako puno toga sa racunalom tako da mi software mora biti savrsen za moje potrebe iz stability razloga pa se drzim starih metoda
Moderne linux distre me previse podsjecaju na mac os i windows, korisnik gotovo da niti nema kontrolu dok one fore tipa "sve je to isti linux i open source pa mozes na debianu sve sto i na gento ili nekoj source distribuciji" su glupost.