Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 16.06.2025., 18:26   #5275
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Helou. Nisam nasao odvojenu temu pa se nadam da je ok da priupitam ovdje. Kupujem onu prijenosnu klimu jer nesmijem u stan staviti pravu klimu. Da, da, znam, glasne su i lose hlade ali jebiga bolje ista nego nista. Najvise me jebe kaj moram cijev staviti na prozor. Vidim sada da ima nekih koje imaju u sebi tank od npr 5 litara pa su mi upale u oko. Neki budget bi mi bio do 500ak eura. Ove bez cijevi su jos jeftinije, ima li netko mozda iskustvo iz prve ruke? Naravno da ne ocekujem cuda ali ono da prostoriju od 35 kvadrata koliko toliko drzi u uvjetima da ne umrem od sparine

Npr. Ovo je jedna od tih jeftinijih: https://www.amazon.de/Brandson-Luftb...5df12f8cd74d47

nemam pojma sta je to, al cak ni ne izgleda ko prava unutarnja. ovo je ocito nesto novo. nije mi bas jasno da nema ispuh koji moras pojit van, ako sam dobro skuzio jer to znaci da ti toplinu roka nazad unutra. mislim to nema smisla. s jedne strane ledis/hladis, a sa druge ispustas nazad u prostor toplinu. ludilo.
meni se cini da ti mjesaj 2 stvari, odvod kondenzata i ispuh toploh zraka vanka.
kondenzat nikakav problem, skuplja se u posudu i bacas ga ili zaljevas cvijece snjima.

al ispuh vanka mora bit ili je to goli k i nemoj bacat pare. jeftinije ti stavit ventilator i kantu leda, iako ces si dignut vlagu i napravit jos gore lol.

edit:sad sam malo preveo, i vlajda bolje skuzio. to je gofno. to nema veze sa klimom. to je "kreator" dodatne vlage koji te u pocetku malo rashladi. takve stvari bi zabranio zakonom jer se narod laze ko sa onim sranjem plavim sa soli za skidanje vlage. kazneno bih gonio one koji su to napravili i koji to prodaju. uzas.
radije si kupi dobar odvlazivac onda. jest da ce ti isto malo grijati al ces bar skinut vlagu i automatski se lakse podnese toplina.
ma nema do prave klime u stanu, zato je IMO Bačićev kretenoidni zakon o tome nakaradan i radi direktno protiv čovječnosti te dovodi u opasnost ljudske zivote. to treba rusit za stare zgrade koje nemaju mogucnost ugradnje klilma uredaja, podhitno rusit. kaznjavat opako one koji ne spoje kondenzat u odvodne kanalice. svim novim zgradama ukomponirat da moraju pripremit sve za klima uredaje i to je to. kakvo zabranjivanje novih i zamjene postojecih klima uredaja kad krepaju. nisu normalni. al narod guta i guta.

Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 16.06.2025. u 18:36.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote