Citiraj:
Autor geronimo_2
@shadow,
sta ta toshiba nema vijak unutar turbine nego moras cupat sve ono desno oko motora ili je neki drugi problem?
jel se vadi barem kadica dole sva?
da ti nije rjesenje onda famozna vreca i opako pranje turbine na mjestu. jest da ces se izhebat sa kistom, al mozda je moguce, AKO kadica ide dole pa dobijes veliki otvor za pristup.
|
Ovako ti to izgleda na staroj toshibi daiseikai...
Kadica dolje i stražnja strana je sve u jednom komadu. Ne može se samo kadica skinuti da se dođe odispod do turbine.
Skidaju se prednje plastike, treba otpustiti isparivač i desno nešto oko elektronike i motora i ovaj bijeli bočni dio u kojemu leži osovina od turbine. Diignuti naravno isparivač gore (i to dosta čega se svi boje), onda se izvadi ta bijela plastika koja je ustvari dvodijelna. Nakon toga bi turbina trebala ići van na tu stranu. Kod mene nažalost nije išlo jer se šaraf koji drži turbinu na osovini motora nije dao odšarafiti. Imbus 2.5, ali jednostavno nije išao. Nemam pojma kako su ga to serviseri prije zategnuli, ali fakat nije bilo moguće.
A ta bijela plastika je s*ebana za vratiti natrag kad se izvadi van jer se sva rasklopi:
Ova donja "rešetka" gdje su lamelice koje reguliraju strujanje zraka lijevo-desno isto ne ide van. Integrirano sve u tu stražnju crnu plastiku/kadicu.
Imam servisni manual od toshibe i nema niti unutra kako se to skida.

Na kraju balade stavio dolje jednu od onih vrećica s aliexpressa, crijevo dolje u kantu.
Prvo usisao usisivačem s četkom.
Udario ZEP pjenušavim sprejom s dugačkim nastavkom po isparivaču i dolje po turbini. Isprao vodom pod tlakom i tako dvaput.
Turbina čista koliko može, nije 100, ali je 98%

Ispuhao kompresorom višak vode i ostavio par sati da se osuši. I opet je turbina izbacila još vode van odnekud

Radi ko urica, hladi ko blesava.
Izgleda ružno na fotkama, ali klima je bila prašna dosta po isparivaču. Nije se gasila radi grijanja od kraja 10. mj pa negdje do proljeća
BTW, klima najesen puni 20g.
Čistim je sam svako proljeće ili jesen, kako se sjetim jer su serviseri davno prestali biti zainteresirani da to dođu obaviti. Nema grama plijesni nigdje na klimi.
Više radi grijanje pa valjda zato. A za hlađenje ono što smo već spomenuli - automatski suši isparivač svaki put kad se ugasi.