Citiraj:
Autor SPLiFF
Domy znam da imaš 150 uređaja ali ako ti automatsko povlačenje ne radi, morat ćeš ih ručno dodavati  Mada evo, meni je radilo, sad ne želim dirati ništa da isprobavam, jer ću garant sjebat nešto. Koristim "Tuya local" integraciju, sjećam se da sam isprobao i "Local Tuya" ali mi ova prva bolje radi. Možda mi je "Local Tuya" radila s automatskim povlačenjem uređaja.
|
Sredio sam taj dio sa discoveryem, firewallu je izgleda trebalo neko vrijeme za propustiti sve portove, a ima ih hrpa što za HA, što za Tuyu. Ono što i dalje ne šljaka dobro je populacija local keya i setova, nekad povuče automatski, nekad ne.
Da ti budem iskren, uopće nisam skužio da su "Local Tuya" i "Tuya Local" dva različita add-ona. Vidim oba su mi bila u historyu, ali samo "Local Tuya" je bio dodan pošto se nalazi u defaultnom HACS repositoryu.

Probat ću i ovaj drugi...
Citiraj:
Autor SPLiFF
Na Tuya dev portalu moraš kreirati cloud project i povezati ga sa Tuya aplikacijom. Onda ćeš na tom dev portalu vidjeti svoje uređaje. Nadam se da si odabrao EU region.
U API Exploreru ideš na Device Management i onda Query Device Details (ili Query Device Details in bulk, ako ćeš staviti listu s više ID-a). Isprobaj prvo na jednom. Tu po device ID-u dohvatiš detalje, između kojih je i local_key.
|
To sve šljaka koliko toliko dobro, nekad mi se dogodi da nekog senzora ne bude na portalu, a postoji u app, ne znam do čega može biti, pogotovo unutar iste kategorije.
Citiraj:
Autor SPLiFF
Ono što si pitao za "host" što da upišeš (u HA), tamo ide IP adresa uređaja. Naravno poželjno je staviti statičke ili dhcp reservaciju. Local key i Device ID isto upišeš i dodaš uređaj. Ako te pita za tip uređaja, odabereš najsličnije (ako već ne postoji točno taj tvoj model).
|
To onda otpada jer trenutno nemam skoro nikakve opcije za DHCP rezervaciju, Huawei je ograničen na 8 mjesta i sva su popunjena. Planiram već ubosti novi router pa će valjda biti bolje.
Citiraj:
Autor SPLiFF
Tako radi Tuya i nema tu pomoći. Imam 3 uređaja i jedva čekam da im pronađem adekvatnu zamjenu.
|
Skoro sve imam Tuyino tako da zamjena ne dolazi u obzir.

Barem da kritične senzore/switcheve dobijem lokalno, to će dosta pomoći.
Citiraj:
Autor SPLiFF
MQTT je odlična stvar, pogotovo ako ćeš koristiti Zigbee. Ne moraš se puno zamarati s tim, stavi Mosquito addon u HA i ne moraš ni znati više za to. Zigbee2MQTT će odraditi sve što treba.
Ustvari ne znam kako to ide sa addon-ima ako vrtiš HA na NAS-u.
|
U čemu je MQTT točno superioran? Dodavanje i dalje ide preko Tuya app ili kako? Nije mi uopće jasan taj dio.
Citiraj:
Autor SPLiFF
EDIT: vodim si evidenciju sa detaljima svojih uređaja (iz API Explorera), 2-3 puta mi se promijenio local key, mislim da se to dogodi kad ga ponovno uparujem s aplikacijom.
|
Također vodim evidenciju svih uređaja, MAC adresa i kad sam ubacio bateriju, sad ću je proširiti sa device ID i local key informacijama.
Citiraj:
Autor RainZG
Dev za Tuya local jako brzo odradi dodavanje novih uredjaja na listu. Ja sam do sada trazio dodavanje dvije stvari, klima i termostat, oboje rijeseno u par dana.
|
"Tuya Local" ili "Local Tuya"?

Dodaje uređaje iako nisu Tuyini?