Citiraj:
Autor spiderhr
Mogu i ja malo uskočiti. Isto ne programiram Android app-ove ali sebi sam radio app u Flutteru. Isto AI ali neplaćena verzija. Konekcija s bazom, NoSQL ali napravio je sve kaj je trebalo i kako sam htio, mada bude još dodataka.
A i isto app ne bu na gplayu...
Pitanje za Nea... Koji jezik si koristio?
|
Kotlin 86.4%, Shell 11.2%, Java 2.4%
Koliko ti je vremena i truda trebalo da ti napravi app?
Citiraj:
Autor spiderhr
spawn: probaj s AI napraviti, probaj.
|
Definitivno, ako ima volje i vremena.
Za ovako neke jednostavnije potrebe, ako postaviš dobar prompt i paziš šta radi, možeš čuda postići bez da plaćaš druge.
Za malo kompleksnije stvari, pogotovo kada u igru ulazi dizajn, grafika i sl... zaboravi na AI, osim da ti pomogne tu i tamo oko koda.
Meni je bilo interesantno gledati thought process modela kojeg sam koristio.
Sjećam se situacije: napravio je trenutnu verziju app-a u koju smo integrirali jedan toggle koji dinamički mijenja neke stvari, i kažem mu da ga testira u Android emulatoru (koji dođe sa Android Studiom).
Inače za takve testove, sam pokrene emulator, pokrene app u emulatoru, prčka po appu i onda pregleda logcat (koji u realtimeu logira sve errore ukoliko ih ima), međutim za ovu konkretnu situaciju mu je trebala vizualna povratna informacija, i ja sam to znao i baš se pitao "i kako će on sada znati šta je na ekranu?".
Međutim iznenadio me - krenuo je u screenshotanje ekrana, analizirao screenshotove, logcat i javio da je sada sve u redu i funkcionira kako je originalno zamišljeno