View Single Post
Staro 06.04.2003., 04:14   #14
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Originally posted by tsuka
...meni je duron radio na 63-65...zatvoreno kuciste,igloo 2410,full opterecenje(4-5 sati igranja),midi tower,nije bio clockan...radio je cetiri mjeseca pa crko prosli tjedan pri bootanju(zato me inema na forumu,cekam novi proc)...LJUDI SAD PITANJE, jel moguce da je smece imalo neku gresku ili sam ja kriv kaj nisam napravio propuh kroz kuciste(u idle stanju temperatura je bila 50-52)...
zamisli da ja tebem stavim par mjeseci na 50C .. mislim da bi riknuo...a i proc moze raditi neko vrijeme na visokim temeraturama ali fora je da ako radi an 5C iznad deklarirane preporucane da mu se vijek trajanja smanji za pola...sto znaci da ako je deklarirano 40 a ti ga picis na 60 da ce umjesto 10godina raditi godinu i pol...

cifre nisu skroz tocne..mozda se radilo i o 10C a ne 5C ali pokusavao sam ti karikirati..a i ostale vrijednosti su djelomicno karikatura...

a ako je on tebi bio konstantno na 62 u igri moze biti da ti je jedan dan bilo i toplije pa je otisao i na puno vise...da li imas ukljuceno u biosu da ti na 70 ili 75C gasi komp? ovo je jako vazno za postaviti a nazalost puno bios-a ima po defaultu ovo maknuto (ukljucujuci i abit!!!!)
msvrtan je offline   Reply With Quote