Citiraj:
Autor jp_rv
ovih dana sam se malo poigrao sa testiranjima jeftinijih telefona koje nabavljam za firmu. već mi je par ljudi vratilo xiaomi note 14 5g, šta me čudi... po specsima je OK.
pa rekoh, ajde da vidim šta mu je. usporedno s njim sam testirao honor 400 lite, honor x8b, i jedan svoj ulefone armor sa g99 chipsetom. svi telefoni su u 256/8gb konfiguraciji.
po mom osobnom dojmu upotrebljivosti, rang lista ide:
1) armor sa g99
2) honor x8b
3) honor 400 lite
4) xiaomi note 14 5G.
zadnja 2 imaju neupotrebljivu grafiku (u testu). honor nema "Ultra" procesor kao šta piše na gsmareni, ima običan mediatek 7025. xiaomi ima 7025 ultra. honor ima ufs 3.x , xiaomi 2.x . honor ima puno svjetliji ekran, na suncu je odličan. proximity je pravi.
oba se vuku u testu. u radu lagano štekaju tek toliko da blago nervira. animacije zapinju, ulazni pozivi ponekad zaštucaju dok izleti dialer... i tako te gluposti.
x8b je osjetno brži, iako je na antutu sporiji.
armor je najbrži i najfluidniji, iako je baziran na prastarom g99 procesoru. moj primjerak ima bug na proximity senzoru zbog čega sam ga izbacio iz upotrebe, iako kao telefon je super. baterija tjedan dana komotno traje.
govorimo sve o telefonima oko 200-250 eura kakve će većina ljudi i kupiti.
kamere me ne zanimaju, trajanje baterije isto. zanimao me generalno feeling upotrebe da vidim šta to naručujem.
|
pohvale za ovaj mini real rewiev.
mogao si uzet još pol sata i napravit test kamera.
mene zanima trajanje baterije. po GSMareni i ovom Poco X3 koji sam imam , telefoni sa ispod 5000ah baterije jedva da prežive dan uz racionalno korištenje.
ali ne razumijem šta to znači animacije zapinju? stutter? restartaju se?
i to sa dolaznim pozivima

?
pitam jer bi htio neki mob sa jakom baterijom (da izdrži cijeli dan sa 5-6 appova otvorenih istovremeno) i kamerom bar u rangu ovog poco X3. igre me ne zanimaju.
naravno nemislim davati 500+€ za uređajkoji mogu uništiti slučajno pa da se lupam po glavi onda