Citiraj:
Autor Mommistake
Ja imam Sportline superb 2019., vozio sam 3 tjedna RS Kodiaq 2024.
Superb 2.0tdi, 240ks cca. Kodiaq je na oko 300KS.
|
Sve kužim za visinu sjedenja i preglednost, ali kad kažeš da ti je kodiaq bio ugodniji za vožnju, misliš na udobnost sjedala, ovjes... što točno?
Znam da je dosta subjektivno ali me ful zanima.
Citiraj:
Autor Amdejac
Ako se mislite vozit po autoputu i da imate tišinu SUVove zaboravite. Karavani imaju tvrđi zadnji kraj je je predviđeno za vožnju nekog tereta.
Samo limuzina. Octaviu zaboravite kao i A4.
Od A5, A6, A7, A8. Superbica limuzina. Mazda 6. Arteon, Passat. Insignia. Volvo limuzina. Itd.
Gledajte si limuzinu. Po mogućnosti da ima 5 vrata. Da auto ima veliki osovinski razmak. Zračni ovjes. Automatik.
Ja sam jučer u Insigniji proveo cijeli dan. Vratio sam se doma nepokočen. Nisam bio umoran.
Za razliku od Škode Rapid limuzina koja je kraća 10 cm od oktavije. Ali tvrd auto. Pokoči te i izmori.
|
Dobro, ovo je dosta generalizirano gledanje na karavane

Mislim da ovaj superb sa DCC-om ne bi sigurno zvao tvrdim, pogotovo kad ga prebacis u full comfort mode.
Citiraj:
Autor Wolverine
Hrpa ljudi u Zg bi htjela bit jebana al da im ne ude. Ko onaj lik kaj bi htio da im tramvaj prode Sarajevskom al da im se ne uzme dio dvorista/vocnjaka.
Kad puknu cijevi pa nema vode dan dva, jebo pas mater nis ne rade u gradu. Kad krenu kopat za polozit nove cijevi, pas mater kak su sad nasli kopat gle kolika je guzva.

|
Nije to samo zg, cijela hr je takva na žalost... bitno je kukat
Citiraj:
Autor Gilbert5
Obični kodiaq izgleda loše naspram sportline. A pogotovo što sportline ima i više opreme.
Ja sam isto gledao plug in 1.5 u sportline opremi. 47k minus popust što se uspije ispregovarati. Ali ne znam koliko se čeka ako ga konfiguriras.
Plus taj 1.5 se čuje kad ga stisneš...najbolje da provozas oba pa se odlučiš.
|
Je, sportline kodiaq mi je za klasu ljepši od običnog, ful mi je žao što ga ne mogu dobiti sa onim paketom kožnih sjedala (nije mi do kože, nego do paketa jer dobijaš ventilaciju i onu naprednu masažu).
A od ostale opreme ti je sve isto kad ih napuniš sa max opremom, samo su ti sjedala različita i vizualno su različiti glede boje na detaljima (obični ima dosta više plastike vani, i ima svijetli strop, sportline ima crni).
I cjenom dođu tu negdje.
A glede stiskanja - je, sve znam. Nije ovo makina za gaziti.
Ali bit će mi više nego dovoljno za neka nužna preticanja, pogotovo uz pomoć el. motora, a za cruising će biti tih i štedljiv.