Citiraj:
Autor 1v@n
Malo da izbacim frustracije...
Dogovorim probne vožnje 3 Lexusa ES za ovaj vikend i sad krenem zvati osiguravajuće kuće da mi pošalju ponude.
Od 10 kojih sam nazvao, 6 mi je reklo da ne mogu (ne žele) osigurati taj auto. Ostale 4 su mi dale ponude od Ł2900 do Ł4500.
Velim da mi usporedi druga dva koja gledam (RC i CT istog godišta, kilometraže i cijene) i za njih je Ł600-800. Pitam zašto, ne znaju, oni samo unose podatke u sustav.
Na kraju, nakon preko 3 mjeseca traženja i istraživanja, tek sad nađem da je ES na listi od nekoliko Toyota/Lexus modela koji imaju slabu točku i žrtve su CAN bus napada. Preko prednjeg svjetla uđe u sustav, otvori i odveze auto u roku par minuta...
+ cijena ide gore prema gradu/kvartu, a London je hotspot za takve stvari.
Enivej, sad mi je jasno zašto je ES toliko cjenovno prihvatljiv. Back to the drawing board...
Eto, možda pomogne nekome tko gleda u tom smjeru. RAV4, ES, NX i RX su najranjiviji, ali priča se i o UX, RCF i još nekim modelima.
|
Kupi si neki BenVej, to ti nece lopine ukrast da se ne zapale dok dodju do radione.
Sad za istac, mos si mislilt kako bi me bilo briga da li ce ga ukrast ili ne, ono mislim si da svaki model se moze popaliti u roku minute kako god okrenes. Imas kasko, prst u uvo.
Btw, kadet bio na prvom redovnom servisu, ulje, filteri, update windowsa/ecu/ddr4 (

), trajalo jedino malo duze. 0 ojra, znaci fakat vrijedi flatrate. Hvala na paznji, Zvonko Letica
@Hamdija
Jedini sticker koji priznajem je od skode, ako imas koji viska ili znas di se moze nabaviti javi.