10.06.2025., 15:09
|
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Autor gin.tonic
Dream Router 7 je worth it? 
|
A jako ovisi o onome što trebaš... Po meni da.
Citiraj:
Autor dax-lax
Ja majmun napravio grešku. Možda nije problem sada, ali bi mogao biti ubuduće, no što je tu je.
Godinama se vučem na dsl-u na 10/0,5Mbps, dok napokon prije 4 godine nisu smjestili dslam na jedno 50m zračne udaljenosti, nakon čega je net bio, s povremenim prekidima, na podnošljivih 65/15.
I onda prije pola godini primjetim da mi se po stupu vješaju osobe s optičkim kabelima i manijakalno pohitam u nabavu drugog gatewaya jer stari usg više neće biti adekvatan za više brzine.
Uzmem UCG Ultra. 2.5G da ima lufta za budućnost.
Paket stigne a ono samo wan 2.5G, ostali Gbe. Kako, koji je smisao onda tog wan porta ako ostalo interno limitirano na 1G?
U međuvremenu me spojili na optiku i skužim da sad postoji UCG max, koji je više-manje isti + 2.5G na svim portovima.
I kaj sad? Niš. Ultra je tu i radi sve kak treba ali me i dalje kopa da ga nekad prešaltam. Kad i ako ovo dođe do limita, uzmem aktualni ucg fiber za mir u duši. Mogli su barem na lan 1 staviti 2.5 da ga proslijedim na 2.5 switch ali ništa. Sam bog da nemam NAS
|
Imaš dolaz od 2.5gb (WAN) i 2 uređaja koja jedu 1gb na 2 različita porta. Jedan od primjera.
Plus, više od 1Gb nećeš trebati još ohoho dugo. Tako da, i ovo ti je super stvar još xy godina.
|
|
|