Tema: 3D printeri
View Single Post
Staro 10.06.2025., 12:57   #679
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
e hvala na savjetima.
Na kraju si jesam uzea Qidi Q1 Pro, sviđa mi se Klipper i vidim da jako kvalitetno printa.
Naručija sam si 2 kg rola, mislim da mi je to sasvim dovoljno za početak + slun fila dryer.

Htio sam pitati za to spajanje modela?
jel postoji neka uvriježena tehnika spajanja ili ih samo - zalipite?

Mislim da nećeš falit. Ja ga imam oko 2 ipo mjeseca i fascinantno je koliko stvari ti padne na pamet isprintati pogotovo kad se uhvatiš malo modeliranja pa ne ovisiš o gotovim stvarima

Što se tiče filamenta, Amazon zna imati dobre ponude. Ja sam si uzea i previše toga. Nije mi se dalo uzeti 10kg ali sam uzea 5kg prozirnih višebojnih PETG od Sunlu (iako u retrospektivi bolje bi bilo da sam uzea neprozirne jer ako ne printaš u 100% infilla izgleda čudno), onda jedan paket OPY PC (polikarbonat) za specifične zahtjeve, 3x Tinmorry ABS PRO (bila cijena oko 12-13e za 1kg), 1kg Overture ASA, 2kg Tinmorry PETG+CF (pokazalo se super), 2kg Eryone TPU 95A (isto genijalna stvar kad ti treba nešto fleksibilno, meni super došlo kao košuljica za nosač pile kad mi se originalna otopila zbog varenja).

Nije me zanimao PLA jer sve što izrađujem ima neku funkcionalnu upotrebu, a PLA nije baš za to nego više za modele i prototipove iako se mislim uzeti isto koji KG ili možda ako bi tko mjenjao za SUNLU PETG

Ja ga držim u WC-u gdje se ne čuje i dobro je ventilirano