Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica
bok ekipa, odlučio sam ući u svijet 3D printera, pa bih nešto uzeo.
Ne bih uzeo neki šrot, ali opet, neću ni printati svaki dan, tako da ne trebam sada uređaj od 1000€.
Imate li kakvu preporuku na temelju ovog što sam rekao?
Ako ne, možete li mi barem reći na što obratiti pozornost pri kupovini printera?
|
Što se tiče samog printera, uzmi nešto zatvoreno xy-core i zbog mirnijege rada (manje vibracije) i kvalitete isprintanog i zbog buke.
Možda je malo komplicirano i nezgrapno kad se desi neka pizdarija, ali općenito bit ćeš zadovoljan i zadovoljniji.
Nemoj se opterećivati veličinom (kubikažom) prostora za printanje jer u većini slučajeva printaš manje modele, a veći se uvik mogu podiliti u nekoliko dijelova koji se lako spoje.
Eto i ja ću dati glas za Qidi Q1 (uloženo - dobiveno - podrška).
Što se filamenta tiče, pod broj jedan, odluči za vrstu filmenta prema svojim potrebama (PLA zadovoljava većinu) i dok ne uđeš u male tajne 3d printanja (2-3 role su ti dosta za početak).
Drugo ne kupuj unaprid ni previše boja, a ni vrsta filamenta, jer će ti stajati bez veze sa strane i propasti.
Treće vezano za drugo (vrime), kupuj di je veliki promet, uglavnom zbog potražnje to su friško proizvedeni filamenti.
E sad, neko će se busati u prsa hvaleći sušenje, ali činjenica je da i plastika stari, tj. kad stoji neko vrime u tom namotanom položaju, ona se uglavnom skrutne i postaje krta kad je probaš ispraviti (bez obzira što je vakumirana). Kontradiktorno je to što kad je staviš toćati u vodu 24h ona postaje žilavija.