Citiraj:
Autor xlr
Dosta zahtjevna konfiguracija i previse kvadrata za jednu klimu (predsoblje+sobe). Moglo bi funkcionirati ako kuca ima jako dobru izolaciju i sobe nisu na udaru juznog ili zapadnog sunca. Ako drzis klimu na 24-25 onda neces bas imati nekog efekta u sobama i najdaljim prostorijama. Osobno kad se hladim iz susjedne prostorije, klimu drzim na 22-23 i to mi taman u susjednoj sobi skine jedan stupanj. Ali u toj sobi di klima radi je neugodno hladno.
Grijanje iz prostora u prostor zaboravi, to jos teze ide zbog nadvoja iznad vrata. Ako uspijes predsoblje ugrijati biti ce dobro. Takodjer jako ovisi o izolaciji/stolariji.
Nacrtaj neki tlocrt i kako si to zamislio, mozda dobijes bolje ideje.
|
Soba 25 m2 je u prizemlju i ide klima 2,5 Kw, nema veze sa predsobljem koje je na katu otvoreno od dole sa stepeništem oko 15 m2 a sobe su isto tu ali samo za spavanje jedna stalno, druga kad dođu moji unuci možda najviše preko ljeta najviše 5 dana u komadu. Tu bi došla druga klima od najmanje 3,5 Kw. Grijanje sa tom klimom uopće mi nije potrebno, eventualno dolje u prizemlju dok se ne počnem grijati na centralno ili ložiti šporet.