View Single Post
Staro 07.06.2025., 23:05   #62
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor spawn Pregled postova
Ali za to moras imati kontroler? Radi li omada bez kontrolera i da li onda radi na principu master + slaves? Da li uopce ovi “popularni” mesh kompleti rade tako ili ima kakav sustav koji radi taj “healing” bez peripetija
Konkretno za Omadu, mesh moze raditi bez kontrolera u ogranicenom obliku (fale funkcije kao fast roaming i healing, izmedju ostalog).

Kad prvi put slazes mesh mozes to napraviti preko Omada appa bez potrebe za kontrolerom i tad se AP-ovi ponasaju kao standalone uredjaji bez spomenutih funkcija. Ne znam sad napamet treba li neki od nodeova biti na zici niti kako to funkcionira po pitanju master/slave ako imas wireless backhaulom povezane nodeove i jedan node prdne. Ako nema healinga, mozda sve krkne? Stvarno ne znam.

Ako slazes mesh preko kontrolera onda su ti uredjaji implementirani u Omadin SDN i dobivas sve te funkcije i jos stosta drugo. Jednom slozeni sustav je imun na gubitak kontrolera - neces ostati bez neta/wifija, samo ces izgubiti te funkcije dok ne bootas kontroler.

S drugim sustavima nemam iskustva, ali to je kolega dobro pokrio.