View Single Post
Staro 07.06.2025., 21:16   #57
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
ali to po meni nije potrebno pisati. nije mi na kraj pameti palo da nedostupnost jednog uređaja ubija sve ostale. piše li to uopće u uputama? kako uopće znati koji je "master" kad su svi isti, osim metodom pokušaja i promašaja?

nisam nikad u rukama imao mesh sustav, a svaku drugu opremu zaboli patka šta je sa ostalom opremom u mreži. slagao sam mreža i mreža sa ap-ima i evo, ovo mi je prva moderna pizdarija koja me zadesila.

uglavnom sad znam da neće mesh kod mene.

I da i ne - al recimo ovak. Ako si Mrežni Inženjer koji ima sve u malom prstu i imaš love za poštenu opremu - onda, da WIFI Mesh je možda vic (glorificirani repeater...samo kaj dela?). Al za nas ostale koji samo žele Wlan u 2 kuće (recimo) imati i imamo 1 modem za sve skupa - WIFI Mesh je jedna od jeftinijih i fukcionalnijih riješenja koje ne zahtjevaju previše zajebancije. Set it and forget it - doslovce. Ak mi krepa u prvoj kući AP na kojem visi modem ( Mesh sa 3 uređaja - TP-Link M4 kao Master radi 1GB LAN konekcije do routera i 2 E4 satelita) nemam Internet u obje kuće - WLAN i dalje šljaka a uređaji na ostala 2 mogu komunicirati međusobno normalno. A kad šljaka imam stabilan WLAN u 2 kuće i na dvorištu koji osim ažuriranja firmware ne diram jer radi. Bez kablova, samo WIFI signalom povezano. I to za ukupno 100-130 Eura. A sad nam objasni što bi ti napravio na mom mjestu recimo?

Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 07.06.2025. u 21:38.
tomek@vz je offline   Reply With Quote