View Single Post
Staro 07.06.2025., 05:30   #138
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Gle...kod takvih stvari uvijek su 2 vrste ljudi. Oni koji imaju aluminijsku foliju na glavi i najradije bi zivjeli u sumi i oni kojima se zivo fucka jer nemaju kaj skrivati. Pravi put je uvijek negdje na sredini ako zelimo zivjeti kolko tolko "normalan" zivot. Po meni je jedna od pozitivnih stavki cuvanja vlastite privatnosti online - smanjiti digitalni otisak gdje je moguce - dakle imati Account samo gdje je zbilja potrebno i "na provjerenim stranicama" na kojima su podaci relativno...sigurni i gdje je iza ekipa koja moze rijesiti korisnicke probleme ako do njih dode. Sve ostalo - ne ( na primjer sve one ducanske aplikacije na mobovima gdje se regas pa dobivas "popuste"). Pamet u glavu i ne pretjerivati. I uvijek imati backup plan ako ti netko hakira online Account - ako je ikako moguce. Ja u meduvremenu ne vjerujem nikome tko tvrdi da ce cuvat moje podatke privatnima (ukljucujuci Proton). Problem je da kad su jednom moji podaci online na tim serverima - onda su tamo i ako firma kaze da brisu podatke sve super ali cesto se dogada da ne brisu jos xy vremena. Eno neki dan bilo da firma ce koristiti i izbrisane podatke za trening AI-a. Izbjeci sto se moze - za ostalo pamet u glavu. Svijet je takav kakav je, ici ce samo na gore, jedino sto mozemo jest sebe i svoje bliznje osvjestiti kako se u tom svijetu ponasati.