06.06.2025., 15:19
|
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Autor Neo-ST
Nažalost, napustio i rclone.
Radi to, ali uz sve tweakove i dalje je imao ogroman lag prilikom otvaranja foldera i fileova. Lag-a nema jedino dok su fileovi cached, ali cache kod rclona ima timeout koji mora biti definiran u configu. Običan pdf bi čekao po 30s-1m da otvori lokalno u Onlyoffice. Probao sam više konfiguracija tweakova, ali baš nekog pomaka i nisam vidio.
Ispada da je jedina solucija, ipak, Insync.
Platio €37 lifetime licencu i mir. Odabrao par foldera koje često editiram da mi lokalno synca i sve radi instant.
Jedino šta u syncanim folderima nema onih checkmarkova koji pokazuju jel file syncan ili ne, jer sam na Cinnamonu i za Nemo postoji AUR package koji to radi, ali je maintenance zapostavljen.
Postoji za Nautilus, ali s Nautilusom je drugi problem, a to je da nema dark temu, pa kad ga navečer otvorim, oslijepim. Tako da, uvijek nešto...
Spominješ taj Cryptomator. Šta se dogodi ako se održavanje istog napusti, a Google u međuvremenu nešto bitno promijeni i integracija pukne? Jel se vault može barem downloadat manualno pa dekriptirati nekako? Razmišljam čisto u slučaju nekog black swan eventa...
|
Dakle - na Linuxu Insync sve skida, uvijek imas lokalnu kopiju, file streaming nije podrzan. Kaj se Cryptomatora tice ako imas backup foldera, lokalnu kopiju opet otkljucas Cyptomatorom i opet imas pristup tim fajlovima. Enkripcija se dogada lokalno - ne online. S obzirom na losa iskustva sa Onedrive-om bar jednom mjesecno napravim backup dekriptiranih podataka - just in case ak se Google predomisli.
|
|