Citiraj:
Autor tomek@vz
Dobro je dok radi. Al moja iskustva sa Online Accounts aplikacijama na KDE i Gnome su šarena, svako malo neki bug. Riješenja su kao što si i sam riješio rclone ili ako se neželiš zezat s tim - Insync kojeg koristim i na Windozama umjesto defaultnog Google Drive klijenta. U kombinaciji sa Cryptomator-om iskreno za tih par fajlova kojima trebam uvijek pristupat sa više računala - uvrh glave, radi stabilno i dosad mi se nije desilo da se podaci rashebu (što mi se desilo u kombinaciji Onedrive+Cryptomator) i nemam potrebe kemijat sa lokalnim cloud riješenjima i vodit još o tome brigu.
|
Nažalost, napustio i rclone.
Radi to, ali uz sve tweakove i dalje je imao ogroman lag prilikom otvaranja foldera i fileova. Lag-a nema jedino dok su fileovi cached, ali cache kod rclona ima timeout koji mora biti definiran u configu. Običan pdf bi čekao po 30s-1m da otvori lokalno u Onlyoffice. Probao sam više konfiguracija tweakova, ali baš nekog pomaka i nisam vidio.
Ispada da je jedina solucija, ipak, Insync.
Platio €37 lifetime licencu i mir. Odabrao par foldera koje često editiram da mi lokalno synca i sve radi instant.
Jedino šta u syncanim folderima nema onih checkmarkova koji pokazuju jel file syncan ili ne, jer sam na Cinnamonu i za Nemo postoji AUR package koji to radi, ali je maintenance zapostavljen.
Postoji za Nautilus, ali s Nautilusom je drugi problem, a to je da nema dark temu, pa kad ga navečer otvorim, oslijepim. Tako da, uvijek nešto...
Spominješ taj Cryptomator. Šta se dogodi ako se održavanje istog napusti, a Google u međuvremenu nešto bitno promijeni i integracija pukne? Jel se vault može barem downloadat manualno pa dekriptirati nekako? Razmišljam čisto u slučaju nekog black swan eventa...