View Single Post
Staro 05.06.2025., 15:21   #122
Night
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor spawn Pregled postova
A odakle je google firma na androidu?
Btw, alternativni rom ako imas google usluge, totalno svejedno koji je. Ako nemas google usluge i ne ovisis o google-u, pa cak ni trazilici, unutar si 1% korisnika android mobitela.
Privatnost i online ne idu u istu recenicu, tako da je sasvim svejedno sto koristis. Sve sto mozes je odabrati neke blokade za reklame i mozda neki vpn za manje smetnji. Ja sam na iosu, obrisao gmail, koristim proton kao free mail i ne koristim nista od google-a osim youtube-a i trazilice. Imam 1blocker i app 1.1.1.1. 0 reklama i 0 smetnji. Ne racunam na privatnost dokle god imam smartphone ili neki phone. Ako zelis najbolju privatnost, ni nokia sa 2g-om te nece spasiti jer se sms-ovi danas probijaju kao meki sir a pozivi prisluskuju, tj gasi internet i bilo koju mrezu i preseli se u sumu zivjeti sam.Kazem sam, jer ako odes sa zenom, bacit ce selfie s tobom na svoj fejs pa ti je sve uzalud

Ovo boldano i si sam pobio u idućim rečenicama
Postoji golema razlika između stock OSa koji recimo dođe sa Samsungom i Graphenea naprimjer. Dok taj stock mob dođe sa gomiletinom bloatwarea koji se pokušava dokopati svakog tvog podatka ovaj drugi OS je napravljen sa privatnosti u vidu, dođe sa minimalno aplikacija i sa puno bolje granuliranim postavkama čemu aplikacije imaju pristup. Primjerice i da ti trebaju Google services on ih vrti sandboxane sa minimalnim pristupom ostalim resursima.
Također kao i ti Google sam odavno otpisao kao mail i koristim Proton Plus, također njihov Drive i VPN. Samo već to je ogromni korak naprijed što se privatnosti i prikupljanja podataka tiče. Od Googlea koristim samo Youtube, i to sa dummy accountima. Tako je mogućnost bezobraznog prikupljanja podataka dosta smanjena.
Night je offline   Reply With Quote