View Single Post
Staro 05.06.2025., 14:28   #121
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Privatnost i sigurnost podataka i korisnika

Citiraj:
Autor Night Pregled postova
Appleu nije cilj dati korisnicima privatnost nego im je cilj imati monopol na te podatke. Zato se trude onemogućiti drugima prikupljanje korisničkih podataka, što predstavljaju kao brigu za privatnost, a zapravo u svrhu da ih samo oni mogu prikupljati, prodavati i raspolagati njima. Apple je što se tiče privatnosti lošiji izbor od Androida sa alternativnim ROMom.
I usput je američka firma, što znači da su obvezni dati troslovnim agencijama što god zatraže od njih.

A odakle je google firma na androidu?
Btw, alternativni rom ako imas google usluge, totalno svejedno koji je. Ako nemas google usluge i ne ovisis o google-u, pa cak ni trazilici, unutar si 1% korisnika android mobitela.
Privatnost i online ne idu u istu recenicu, tako da je sasvim svejedno sto koristis. Sve sto mozes je odabrati neke blokade za reklame i mozda neki vpn za manje smetnji. Ja sam na iosu, obrisao gmail, koristim proton kao free mail i ne koristim nista od google-a osim youtube-a i trazilice. Imam 1blocker i app 1.1.1.1. 0 reklama i 0 smetnji. Ne racunam na privatnost dokle god imam smartphone ili neki phone. Ako zelis najbolju privatnost, ni nokia sa 2g-om te nece spasiti jer se sms-ovi danas probijaju kao meki sir a pozivi prisluskuju, tj gasi internet i bilo koju mrezu i preseli se u sumu zivjeti sam.Kazem sam, jer ako odes sa zenom, bacit ce selfie s tobom na svoj fejs pa ti je sve uzalud

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 05.06.2025. u 14:40.
spawn je offline   Reply With Quote