Citiraj:
Autor calypso
Nabavio sam dva komada pravih unobtaniuma!  Kenwood TrueX 72x i 52x!  Radi se o CD-ROM pogonima koji imaju Kenwood TrueX multi-beam tehnologiju... Laser prolazi kroz lecu i onda se dijeli u 7 laserskih zraka (na 72x modelu) koje citaju povrsinu CDa... Trik je da stvar vrti 10x CLV, a cita 7 traka istovremeno cime postize 7x vecu brzinu citanja...
Kenwood UCR-421 - TrueX 72x
Kenwood UCR-412 - TrueX 52x
Ono sto mi je totalno genijalno - TrueX 72x model je dosao u retail pakiranju sa svom papirilogijom, kabelom i sarafima... I najludje od svega - to cudo je neotpakirano! Doslovno nikad koristen!  To sad ide na policu i nikad se nebude upogonio, cisti kolekcionarski primjerak...  Ovaj 52x mozda jednom upogonim ako mi se bude dalo... 
|
Ma riješi se te krame, Kenwood je jedino bio dobar za HiFi komponente i eventualno kuhinjska pomagala.
Evo, ja te častim pravim optikanerom - BTC ROM jedinicom sa vrtoglavih 40X brzine. Neki od njih su čak imali "Speed Eject" funkciju gdje bi izbacili ladicu (i samim time disk, CD) pri punoj brzini čitanja. Kladim se u šta god želiš da tako nešto ovaj tvoj Kenwood ne može...