View Single Post
Staro 31.05.2025., 23:06   #28
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Korisnost spamanja informacijama i interes čitatelja

Meni je kao generaciji X u 80-tima bilo dosadno. Doslovno nisi imao što raditi pa si secirao u detalje ono što si znao. Često se nepotrebno išlo u neke dubine i rasprave. Nekada se išlo iz potrebe. Tko nije znao puno o autima i onome što je pod haubom život mu je bio skup i za*eban pogotovo u ono vrijeme opće besparice i mehaničara lopova.

GenZ čini mi se ne troše toliko vremena na manje bitne stvari. Možda imaju bolju percepciju što je bitno. Možda imaju sve na dlanu, samo to trebaju naći.

Još prije više od 15 godina sam čitao tekst autora Debiana Iana Murdocha gdje je postavljao pitanje da li će OSovi uopće biti relevantni. Klincima je iOS vs Android samo drugi GUI. Ne samo da uopće nisu svjesni OSa nego nisu svjesni fileova ni direktorija. Fotke i videi su u Galeriji. Internet je Chrome ili Safari. Frendovi su na “Vacapu”.

Koga je još briga za arhitekturu PCja i OSa? U 50-tima si morao biti doktor znanosti da bi radio s onim primitivnim računalima. Danas svaka budala bez osnovne škole ima svjetnosnim godinama jaču stvar u džepu. Ne moraš više biti PC guru da bi znao i mogao nešto napraviti.

Vremena se mijenjaju.