Ja sam poceo sumnjati da sam dobio los 15PM primjerak, a onda pogledam taj video.
Bugove koje nije spomenuo:
-Ne mogu kliknuti na poruke na lock screenu. To je od neki dan. Na notifikacije. Nista se ne desava vec moram otkljucat telefon i otici direkton u aplikaciju
-Kada pricam na "speakerphone", isti se gasi nakon nekog vremena bez razloga
-U pojedinim aplikacijama kada idem na back, iste kresaju na desktop
-Tastatura ima inputlag i sa zvukom i sa vibracijom. A desava se ako mi je zvuk dok tipkam smanjen gotovo skroz, nekada se pojaca na 100% iz cista mira da me svaki put dobro trzne
-Kada neko zove jacina zvona nekada pada na nivo da se gotovo ne cuje
-Nikada mi nije radio auto update aplikacija
-Wallpaper bug gdje slika postane desaturirana postoji vec neko vrijeme da je jedini fix restart telefona
-Nije bug, ili jeste.. kad kucam velika slova na tastaturi pa prebacim na brojeve ili simbole, i nastavim sa tekstom. Ugasi capslock. Sto je frustrirajuce najvise kod kucanja sifre
-Kamera prikazuje black screen kao da imam prekrivenu ruku preko kamere. Doslovno da se osramotis kada hoces nekoga slikati. A znalo se desiti na 16 ili 17 da kamera zaledi i nabije procesor na 100% da se podje pregrijavati. Pa se morao raditi obavezno restart.
-Nikada nisam vjerovao racunanju na iphoneu pa sam svaki put uzimao neki drugi telefon da izracunam sta mi treba
-Mozda je do mojih slusalica, stavim bt jbl slusalice ih u djep privremeno. Uzmem telefon u ruke kad telefon zove nekoga u Kolumbiji. Kolegica isto kaze da joj zna zvati random brojeve na iphone 16
-Photos ne prikazuje screenshot koji sam upravo napravio
I na sve to, stuttering koji je dosao sa 18.
Mislim da njima bugovi nisu ni deseti prioritet po redu. Sada su sve stavili na AI. Koliko se sjecam, iOS 18 AI u full funkciji je obecan sa q1 2025. Mislim sa 18.4. A sada je to sve pogurano za 2026.