Tema: Automobili
View Single Post
Staro 29.05.2025., 09:07   #81044
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Super je da su to oni napisali.

Praksa je nešto drugo. Vjeruj mi, znam.

Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Svjestan sam da sam kupil rabljeni auto, tak da garancija je dosta zgodna stvar za koju se mislim izboriti ako ide, ali nije mi bila dealbreaker.

Uostalom, za to kaj sam htel dati novce od ostalih proizvođača ne bi dobil garanciju tak da mi na isto nekak dojde.
Garancija na autu je po meni najveća glupost koju sam tjerao 5 godina.

Ništa nije pod garancijom osim eventualno nekih stvari koje so day one pokvarene. Servisi i dalje 30% skuplji nego kod lokalnih.

1. auto sam kupio nov 2012., Kiu, 5 od 7 godina vozio ovlaštenom, ništa od toga nisam imao. 2 godine otišao svom provjerenom, nikad problema.
2. auto sam kupio nov 2020., zadnji puta sam bio u ovlaštenom s njim taj dan kada sam ga kupio, ne mislim koračiti više unutra. A ni kupit novi auto.

Citiraj:
Autor BADSIM Pregled postova
Ima li primjera iz prakse da je priznata garancija iako se nije išlo na redovni servis u ovlašteni?

Jer pada mi na pamet primjer da KMAG zabranjuje dilerima u Sloveniji prodaju auta državljanima RH ,što ne bi smio po pravilima EU.
Zubak i Prikratki, provjereno, seru. Eventualno ako znaš nekoga unutra, ali ako odeš negdje drugdje na servis, seru.

Ja sam imao situaciju gdje mi je originalni ključ pukao, platika se raspala, ostao samo onaj metalni dio ključa koji ide u bravu. Navlačio se par tjedana, naručio iz vana, došlo, isprogramirali, radilo. Kada sam došao na servis su počeli nešto zajebavat, ali smo se dogovorili jedva i garancija je i dalje postojala.

Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Obrana: Auto je jak, brz, tih. Nesretnom vozaču je slučajno zapela papučica gasa na 2-3 sekunde, a žena na biciklu je neoprezno prelazila cestu bez da se uvjerila da to može napraviti na siguran način.
Sve štima, osim što je vozač Tesle prekršio jedno 5 zakona vozivši takvom brzinom. Sve ostalo pada u vodu kada je vozi prekomjernom brzinom.

Citiraj:
Neki su svjedoci rekli da je vozač Teslom dojurio jako velikom brzinom, spominjala se čak i brzina od oko 150 km/h na sat,
Ne gine mu jedno 5 godina Lepoglave.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 29.05.2025. u 09:42.
Mommistake je offline   Reply With Quote