Citiraj:
Autor spawn
Znaci jedan solidan ax ili jaci ac su ista stvar? Ili je taj AX bolji i za Wifi5 i za wifi6 bez obzira na cijenu? Sve je vise ax mobitela pa nisam pametan uzeti li za 8 korisnika skupi AX ili je dovoljan npr tplink ax55 ili slicno ili ipak kupiti jaki ax router?
|
frende, JEDAN uređaj je potpuno nebitno koji jer će radit usrano. modulacija zahtijeva određeni signal. ax ničemu ne služi iza jednog zida. ac ničemu ne služi iza 2 zida. to šta tebi jedan router pokrije kuću ne znači da će to radit dobro. (a i vjerojatno ti 2.4 pokrije kuću dok 5ghz umire iza 2 zida).
pogledaj si specifikaciju koji je signal potreban da bi se održala ax modulacija (bude u rangu -50tak dBm). to je cca par metara od ap-a u istoj prostoriji.
ja imam 3 arube, svaka je u jednom stanu od 50tak kvadrata, i to radi super samo u istoj prostoriji sa samim ap-om. da, hvatam wifi na cesti 30m od kuće, u autu, i radi. ali to je 2.4ghz signal. u spavaćoj već imam oko 100mbita umjesto normalnih 300 u dnevnom. na terasi iza prozora sa izo staklom je oko 50tak mbita. nađi se kritične lokacije u toj kući i montiraj adekvatnu količinu uređaja. mesh sustav sa žičnim backhaulom ti je tu idealno rješenje. oni tplink deco-i i slično.