View Single Post
Staro 28.05.2025., 13:26   #593
siloman
Premium
Moj komp

siloman's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Bok,

Ponovo sam se nesto aktivirao oko panela (prelazim na trofaznu struju svejedno pa reko ajd da vidim i panele sad) i cijene su nesto pale pa se sad cini kao bolja opcija/kraci rok otplate.

Ono sto me sad zanima je dali netko ima preporuku za neku firmu koja ima i software za pracenje (recimo neki FTP/WEB/mobilnu apliakaciju...) sto se dogada tj. kolko sve to pravi struje u trenutku, dali mogu vidjeti koji panel koliko pravi (vjerojanto cu ici na dvije strane krova) itd. itd.. tj. da ima neki "smart" sustav a ne samo inverter/paneli i to je to, nadas se da sve radi ...

Hvala
Ako zelis pratiti svaki panel, onda ides na sustav s microinverterima, iako mislim da nema potrebe za time.

U suprotnom, koristis inverter sa dva stringa (svaka strana krova je jedan string primjerice), i to vec u projektu mozes definirati.

Više manje svi inverteri danas imaju mogućnost proširenja wlan modulom i mobilne aplikacije.
Obavezno uzmi i smart meter, je nesto skuplja stvarčica ali za dobar uvid u potrošnju i proizvodnju je obavezan..