View Single Post
Staro 27.05.2025., 10:14   #15
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor tomislav10 Pregled postova
Evo približilo se vrijeme zamjene postojeće 27 godina stare kuhinje u stanu i odlučili smo se na izradu kuhinje po mjeri.
Zanima nas na što treba obratiti pozornost prilikom zamjene kuhinje?
Treba li mijenjati ploÄŤice, podne i zidne (iako meni izgledaju OK)?
Treba li mijenjati instalacije dovoda i odvoda?
Koji materijal za izradu kuhinje preporuÄŤujete?

Evo ja sam upravo gotov s kuhinjom po mjeri pa neka moja iskustva
  • Umjesto laminata smo stavili plocice, 120x60, tu je bitno da znas koju ces orijentaciju i kako da ti ide fuga (u liniji ili cikcak)
  • Mi smo tocno po planu znali gdje hocemo koje elemente, i onda smo po tome radili novu rupu za napu, pomaknuli odvod i vodu
  • 7 novih stekera smo izmjestili, za svaki uredaj iza njega i super je ispalo, tocno si odredi koje uticnice i koliko njih ide na zid gdje ce ic zidna obloga
  • novi elementi su nam do stropa i sad izgleda super
  • ostavi rupu za frizider najmanje 10 cm vecu, preporuceno 15cm kad mijenjas model (mi nismo uzeli ugradbeni)
  • kako je nama napa na sredini, tu je dosao trafo za LED pa je to "tehnicki" element
  • odredite si jedan element za vise stvari i nek ima samo jednu policu di su vislje stvari
  • mi smo stavili pecnicu na pola metra visine, mikrovalnu iznad pecnice i taj element je do frizidera i do stropa i to je odlicno ispalo
  • na plocu i zid stavljamo kamen, to ide tek kad je kuhinja cijela gotova, onda ide izmjera rezanje i montaza, tu je bitno da imas tocno vec montirane uticnice, na koju stranu, i koji dizajn (jednostruke, dvostruke, modularne itd)
Znaci uglavnom sve krece od dizajna kuhinje, po tome idu nove instalacije (napa, struja, voda, odvod) i onda dalje po tome
sipe je offline   Reply With Quote