Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica
Ma tako je, reci ti ljudima koji se svaki dan voze par sati dnevno da bi prošli 30 km da je to - tako.
ne treba maknuti aute iz prometa, ne trebaju drugi načini prijevoza, ne treba riješiti vlakove, javni prijevoz, biciklističku infrastrukturu.
Neka se voze biciklisti i romobilisti po pješačkim zonama, neka se ne potiče bilokakav oblik prijevoza koji će maknuti ljude iz automobila.
Dva auta koji imaju obično dva vozača u sebi uzimaju 4.5m + 4.5m + 3m razmaka pomnoženo sa 3m širine trake za cestu = 36 kvadrata za dvi osobe, a ne dolazi ni sa wc-om
A dvije bicikle uzimaju 3-4 kvadrata?
A onda bi uz još sve te ideje davao i poticaje na to da si nađeš posa blizu kuće, jebeš mi sve
Uvik me oduševi tvoj način razmišljanja. 
|
Najveci problem tih prometnih guzvi je neinteligentno upravljanje prometom... Koliko krizanja ima kamere za nadgledanje prometa i brojanje vozila, odredjivanje prosjecne brzine kretanja? Koliko je takvih krizanja uvezano? Jel da odma kazem NULA? Ili mozes i sam doci do tog zakljucka... Postoji nacin kako optimizirati rad i propusnost krizanja, ali za to bi trebalo pitati strucnjake iz tog podrucja, a srecom takvih imas na adresi Unska 3 ili gdje u se trenutno vec preselili... Imas ih i u Vukelicevoj 4, ali o njihovoj strucnosti nemam informacija...
Drago mi je da te moje misljenje odusevljava... Ja sam jedan od onih koji rjesavaju probleme, a ne izmisljaju ih... Nemoj razmisljati toliko linearno i staticno, promet je nelinearan i dinamican sustav gdje se parametri stalno mijenjaju... Nije to toliko tesko za analizirati i razraditi algoritme upravljanja... Mislis da CPU radi nesto drukcije? Mos mislit, ista stvar - optimizacija podataka kojih nekad ima, nekad nema... Sve su to sustavi koji se daju analizirati i optimizirati...
Dvije bicikle ne mozes voziti po kisi, snijegu, hladnoci, vjetru, uzbrdo, itd... Pa ti onda ta 3-4 kvadrata skoro pa nis ne koriste... I dalje ne shvacam zasto bi ljude trebalo maknuti iz automobila... Pusti ih na miru, imaju svoje razloge zasto idu automobilom, u koje se ni ti ni ja ne trebamo petljati... Nisu svi obijesni pa da idu zabezveze... Uostalom, u tramvaju/busu ces jako rijetko uloviti mjesto za sjesti tako da? Zasto bih stajao, ako mogu autom do grada?
Ovo drugo vezano za javni prijevoz, vlakove i ostalo - to se mora rijesiti na birokratskim razinama, a smatrati da ce 'drzava' nesto napraviti je naivno i laicki... 'Drzava' ne postoji kao tijelo koje razmislja, 'drzava' se sastoji od jako velikog skupa pojedinaca koji svaki ima svoje 'privatne' interese... Tek kada poklopis sve te 'privatne' interese, koji su u najvecoj kolicini financijske prirode mozes ocekivati neke pomake... Rjesenje je jednostavno - svima na odgovornim pozicijama u drzavnim agencijama i firmama treba dati ogromne place, no isto tako i arapske kazne za lopovluk... Pa, ako nisi zadovoljan sa placom koju si dobio, ostanes bez ruke, noge, pimpeka, itd... Tada, i tek tada mozes ocekivati da ce ljudi poceti raditi posao za koji su placeni, do tada ce oni raditi posao tocno onoliko za koliko misle da su placeni, a ozbiljno ce se potruditi raditi nesto svoje sa strane da BUDU placeni koliko smatraju da trebaju biti placeni... Cista psihologija... Vjerojatno ces sad past sa stolice od odusevljenja... 
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika
2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS
Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen
|