Tema: Automobili
View Single Post
Staro 26.05.2025., 18:06   #80970
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Ma tako je, reci ti ljudima koji se svaki dan voze par sati dnevno da bi prošli 30 km da je to - tako.

ne treba maknuti aute iz prometa, ne trebaju drugi načini prijevoza, ne treba riješiti vlakove, javni prijevoz, biciklističku infrastrukturu.
Neka se voze biciklisti i romobilisti po pješačkim zonama, neka se ne potiče bilokakav oblik prijevoza koji će maknuti ljude iz automobila.

Dva auta koji imaju obično dva vozača u sebi uzimaju 4.5m + 4.5m + 3m razmaka pomnoženo sa 3m širine trake za cestu = 36 kvadrata za dvi osobe, a ne dolazi ni sa wc-om
A dvije bicikle uzimaju 3-4 kvadrata?

A onda bi uz još sve te ideje davao i poticaje na to da si nađeš posa blizu kuće, jebeš mi sve

Uvik me oduševi tvoj način razmišljanja.
Najveci problem tih prometnih guzvi je neinteligentno upravljanje prometom... Koliko krizanja ima kamere za nadgledanje prometa i brojanje vozila, odredjivanje prosjecne brzine kretanja? Koliko je takvih krizanja uvezano? Jel da odma kazem NULA? Ili mozes i sam doci do tog zakljucka... Postoji nacin kako optimizirati rad i propusnost krizanja, ali za to bi trebalo pitati strucnjake iz tog podrucja, a srecom takvih imas na adresi Unska 3 ili gdje u se trenutno vec preselili... Imas ih i u Vukelicevoj 4, ali o njihovoj strucnosti nemam informacija...

Drago mi je da te moje misljenje odusevljava... Ja sam jedan od onih koji rjesavaju probleme, a ne izmisljaju ih... Nemoj razmisljati toliko linearno i staticno, promet je nelinearan i dinamican sustav gdje se parametri stalno mijenjaju... Nije to toliko tesko za analizirati i razraditi algoritme upravljanja... Mislis da CPU radi nesto drukcije? Mos mislit, ista stvar - optimizacija podataka kojih nekad ima, nekad nema... Sve su to sustavi koji se daju analizirati i optimizirati...

Dvije bicikle ne mozes voziti po kisi, snijegu, hladnoci, vjetru, uzbrdo, itd... Pa ti onda ta 3-4 kvadrata skoro pa nis ne koriste... I dalje ne shvacam zasto bi ljude trebalo maknuti iz automobila... Pusti ih na miru, imaju svoje razloge zasto idu automobilom, u koje se ni ti ni ja ne trebamo petljati... Nisu svi obijesni pa da idu zabezveze... Uostalom, u tramvaju/busu ces jako rijetko uloviti mjesto za sjesti tako da? Zasto bih stajao, ako mogu autom do grada?

Ovo drugo vezano za javni prijevoz, vlakove i ostalo - to se mora rijesiti na birokratskim razinama, a smatrati da ce 'drzava' nesto napraviti je naivno i laicki... 'Drzava' ne postoji kao tijelo koje razmislja, 'drzava' se sastoji od jako velikog skupa pojedinaca koji svaki ima svoje 'privatne' interese... Tek kada poklopis sve te 'privatne' interese, koji su u najvecoj kolicini financijske prirode mozes ocekivati neke pomake... Rjesenje je jednostavno - svima na odgovornim pozicijama u drzavnim agencijama i firmama treba dati ogromne place, no isto tako i arapske kazne za lopovluk... Pa, ako nisi zadovoljan sa placom koju si dobio, ostanes bez ruke, noge, pimpeka, itd... Tada, i tek tada mozes ocekivati da ce ljudi poceti raditi posao za koji su placeni, do tada ce oni raditi posao tocno onoliko za koliko misle da su placeni, a ozbiljno ce se potruditi raditi nesto svoje sa strane da BUDU placeni koliko smatraju da trebaju biti placeni... Cista psihologija... Vjerojatno ces sad past sa stolice od odusevljenja...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4