Citiraj:
Autor Kristijan1
Router je Innbox V80
GPON Terminal je Huawei OptiXstar HG8010Hv6-10
HT optika
Operater je Telemach
Ugl. imam problema sa WI-FI downloadom jer ne prelazi 460-470 mbit/s , a trebao bi biti 1000 mbit/s , da je barem 700 mbit/s to bi bilo u granicama zakonom propisane brzine , ali eto nije .
Sada im šaljem žalbe i mjerim svaki dan brzinu da bi im dokazao da mi je WI-FI sporiji od onoga što sam ugovorio .
Ako ima netko kakav savjet što da radim da dobijem veću brzinu putem WI-FI veze bio bih zahvalan na pomoći .
|
mislim da ti Innbox V80 ni nemože više od 460-470mbit/s,eventualno sa kanalima možeš dobiti 10-20 više ali viši kanali znaće i nestabilnija veza,a 10-20mbit/s ti baš neigra neku veliku ulogu,
ako baš mora biti 1gb wifi veza onda je jedino rešenje uzeti svij ruter neki malo jači wi-fi 6 ili bolje wi-fi 7 i zamjeniti inbox aqko ti netreba telefon ,podatke za spajanje ti mora telemach zakonski dati
((user name)email adresu za internet spajanje ,lozinku i v-lan)
router ako kupuješ gledaj da je nešto is ponude asusa ili tp-linka ,radi češćih nadogradnji firmwarea
Citiraj:
Autor spawn
Pardon. Nisam napisao do kraja  . Imao šogi A1 koaks i sada ima HT optiku. Optika neusporedivo bolja, pogotovo ono sto trazis, stabilost. Koaks mu je bio nekonzistentan, brzine bi varirale, kad je bilo spojeno više od 5 uređaja ponekad bi stekalo, A1 mu je mijenjao onaj crni rouer 2-3 puta. Sada na optici sve radi a router nije bas najbolji. Jednostavno je optika bolja. Telemach nudi jos bolje brzine i koliko vidimo i bolji router. Izvini na cudnom odgovoru.
|
na a1 ako postoji t-com optika u zgradi možeš uvijek tražiti promjenu tehnologije da te prebace sa kabla na optiku cijena je ista,veza bolja stabilnija ,jedino ako telemach ili a1 misle skoro uči sa optikom onda ti je nezgodacija da ugovor počinje ispočetka,sama zamjena ti traje 15-20-min ako optički kabel uredno prođe kroz kanalicu,
ako ne nekih 10 min duže,kod susjede jedino što se čekalo da centrala aktivira ont nekih 3-4 minute ,ostalo je unaprijed posloženo