View Single Post
Staro 26.05.2025., 14:43   #91
Night
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
što meni znači OpenWRT, što mi znači firewall, što mi išta znači, ako procesor sam u sebi vrti cijelu komunikaciju i zaobilazi sve ruleove koje sam ja složija u firewallu?
Što meni znači da sam ugasio mobitel, spremio ga u ladicu, kad se taj mobitel ide spojiti na internet i raditi što mu je zapisano tamo gdje ja ne mogu pristupiti?
Što ako qualcomm procesor u mobitelu priča sa qualcomm procesorom u mom routeru i time se zaobilazi cijela security infrastruktura?

Malo je tu previše toga "što ako". Ti imaš neke konkretne dokaze da recimo moj Mikrotik router priča sa servisima s kojima ne bih htio da priča? Možeš li me uputiti kako da postavim Wireshark da uhvatim dump toga prometa pa da vidim detaljnije što se događa?
Da se razumijemo, ima dosta uređaja koji komuniciraju sa bazom na nepoželjne načine, pogotovo kineski brendovi, Matt Brown ( https://www.youtube.com/@mattbrwn/videos ) ima dosta videa gdje radi analizu takvih uređaja, firmware dump, traffic monitoring, itd.
Ali opet reći da je svaki uređaj backdooran i da ne možeš ništa napraviti po tom pitanju mi je malo prenategnuto.
Night je offline   Reply With Quote