View Single Post
Staro 26.05.2025., 14:29   #90
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor Night Pregled postova
Vidimo i svaki dan automobilske nesreće, pa je li to znači da se proizvođači auta i vozači trebaju prestati zamarati trošenjem novca na sigurnosne sustave kad se ionako nesreća uvijek može dogoditi.
Malo nategnuta usporedba, ali ajd.
Možemo mi napraviti vozilo koje je apsolutno sigurno i potrošiti ogromne novce na taj sustav (automatska vožnja, kontrolirano ubrzanje, prilagodba cesti, međusobno komuniciranje među autima da se spriječi sudar....), ali ono o čemu pričam je, što uz sav taj sustav netko ima admin mode kojim se upravlja upaljač u rezervaru i na pritisak tipke ti raznese auto, bez obzira na sve ostale security feature koji su ugrađeni da se zaštiti osoba u autu.

što meni znači OpenWRT, što mi znači firewall, što mi išta znači, ako procesor sam u sebi vrti cijelu komunikaciju i zaobilazi sve ruleove koje sam ja složija u firewallu?
Što meni znači da sam ugasio mobitel, spremio ga u ladicu, kad se taj mobitel ide spojiti na internet i raditi što mu je zapisano tamo gdje ja ne mogu pristupiti?
Što ako qualcomm procesor u mobitelu priča sa qualcomm procesorom u mom routeru i time se zaobilazi cijela security infrastruktura?