View Single Post
Staro 23.05.2025., 12:16   #58
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Libertus Pregled postova
Dobro je da se lažeš ako je tako tebi lakše.
Jedino što on pokušava napraviti je zadržati trenutni status Amerike kao velesile, uz sve silno preseravanje i floskule koje izbacuje više puta dnevno. Amerika je porobila svijet dolarom. Tko god je pokušao zamijeniti dolar proglašen je teroristom, neprijateljom, i slučajno je rat krenuo u toj zemlji. Sada jadni Trump kuka kako svi iskorištavaju Ameriku. To što je Amerika jedina zemlja na svijetu koja može štancati svoju valutu bez da je obezvrijedi je ono, nebitno i sporedno.

Nemože on, kao niti EU, vratiti proizvodnju jeftine robe u svoje tvornice. Ono što može i treba ganjati je vraćanje proizvodnje tehnologije i hrane.
Pratim svaki dan zbog posla, tako da se nemam sta lagati, pokusava ne znaci da ce uspjeti, dogovorio je sa arapima ogromna ulaganja, sad cemo vidjeti da li ce se realizirati. Povuci ce tvornice iz EU u Ameriku, pa se ti zapitaj zasto im je jeftinije proizvoditi u americi nego u EU, bez obzira sto su u americi vece place.
Za ostalo se slazem, vladaju zahvaljuci dolara koja je rezervna svjetska valuta.
EU se nikad nije oporavila od 2008e, nekad smo bili jako blizu Americi i jos smo im mi usli u EU, a prakticki se skoro pa nismo pomakli od 2008, dodali smo do 2024 0.8T BDP-a, a amerika je poduplala svoj.
In 2008, the eurozone and the US had equivalent gross domestic products (GDP) at current prices of $14.2 trillion and $14.8 trillion respectively (€13.1 trillion and €13.6 trillion). Fifteen years on, the eurozone's GDP is just over $15 trillion, while US GDP has soared to $26.9 trillion.

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Informacija o vrijednosti prosječne plaće u Kini vrijedi još manje nego u Hrvatskoj. Tamo je jako izražen gap između bogatijih i siromašnih. Do prije 10-15 godina nije postojao srednji stalež, već bogati i siromašni. Danas je to znatno manje izraženo ali i dalje je prisutno, i to je vidio svatko tko je bio u Kini, van ovih turističkih tura i glavnih gradova.

Kolega mi je poslovno ošao tamo, šalje slike svaki dan kako se prejedaju za par eura, hotel mu je neka smješna cifra tipa 20€.

Pa da, treba pustiti bulije da rade što hoće S druge strane, većina te pomoći nije besplatna, već za nešto i kroz interesnu sferu.
To sto si napisao je samo potvrda, znaci situacija je jos gora, po paritetu kupovne moci kinezi imaju daleko vece place nego mi, zamisli sa takvim cijenama sta radis sa 2000€ mjesecno, ma i sa 1000€ koji je neki prosjek kine?

U svijetu BDP po PPP:

1) Kina
2) Amerika
3) Indija
4) Rusija
5) Japan
6) Njemacka
7) Brazil
8) Indonezija
9) Francuska
10) UK

A evo i trenda sto se tice marzi: https://lidermedia.hr/unplugged/sign...e-manje-znace/

Zadnje izmijenjeno od: Bono. 23.05.2025. u 14:04.
Bono je offline   Reply With Quote