Tema: Automobili
View Single Post
Staro 22.05.2025., 20:48   #80886
Daten
Premium
Moj komp

Daten's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Izvadi filter kabine, provjeri ima li trulog lisca. To cesto bude problem.

Ciscenje ozonom bi trebalo poubijati gamad na killeru, ali ostaje pitanje prljavstine.

A da bi oprao killer tu ces se malo zezati... Ako mozes, dovuci cijevcicu i poprskaj ga sa pjenom za ciscenje kucnih klima uredjaja (zep coil cleaner, on je ko pur pjena napuse se pa splasne). To naseres unutra u kanale i svuda okolo, pustis da djeluje, u kabini aktiviras sprej za dezinfekciju i narajcas klimu na najnizu temp. To sve raditi dok je vani visoka vlaga i juzina (kao sad npr). Ako ti ispod auta ne ide potocic od vode, onda imas problem i s odvodom ili zadrzavanjem vode koja isto smrdi.

Filtere kabine sam oba promijenio nedavno tako da nije do toga.
U Passatu se bojim ušpricavat tu pjenu da nešto ne sjebem od elektronike pa zato pitam da to netko odradi

E sad za to curi li ispod auta kad klima radi ne znam, moram to provjerit na oba auta, ako ne curi googlat ću kako odčepit odvod od klime.

@Mommistake
Probao sam sa Sonax sprejem za kabinu u Octaviji i nije baš pomoglo.
Čak sam i u ventilacijske otvore ušpricao pjenu da očisti ventilaciju + skinuo ventilator došao do nekog radijatora i unutra isto napunio sve pjenom, možda je malo bolje ali još uvijek se osjeti miris kad se ugasi klima.

Daten je offline   Reply With Quote