View Single Post
Staro 22.05.2025., 19:36   #5698
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
ljudi, par pitanjca.

došao sam u završnu fazu oko stana, i malo zapeo oko uređenja primaće.

namještaj imam skoro cijeli, fale sitnice ali to ću u hodu.

primaća mi je kocka od 5 x 5 m. imam "prolaz" s jednog kraja na drugi kraj prostorije koji je 60cm odmaknut od zida gdje će bit kompletna audio video aparatura.
u ostatku prostora su kauč i 2 fotelje, samostojeća polica negdje sa strane, tavolin kojeg još nisam kupio jer mi je sve ružno šta se nudi, i bit će 2 zidne ukrasne police.
s druge strane TV je ravno u sredini prostora, i ispred njega će biti rolo platno širine 240cm ali opet ravno u sredini prostora.

zbog vlastite komocije ćorenja na kauču ispred tv-a - koliko od vas bi stavilo kauč UZDUŽNO prema tv-u, umjesto paralelno? i onda 2 fotelje umjesto da budu oko kauča, bile bi lijevo i lijevije.

naravno kad smo u 2 na kauču onda defeats the point , logično. neznam još šta napraviti po tom pitanju.

2)
akustika? uz tv sam dobio soundbar. obzirom da je subwoofer wireless i relativno mali, bit će sa suprotne strane prostorije. sam soundbar bi mogao biti NA tv-u. vidjet ću.
imam kućno kino, prednje samostojeće zvučnike + centar. ne svršavam na surround pa ga neću stavit iako sam pustio bužire da mogu oko kauča stavit zvučnike. ima li smisla na takav prostor stavit 2 subwoofera? igrom slučaja imam 2 ista, a receiver ima izlaze za 2 subwoofera.

također je tu visina, dnevni mi ima prosječnu visinu od 5 metara, jer imam galeriju, pa je s jedne strane 6, s druge oko 3.5m visine.

3)

da li biste odvojili predprostor od ostatka? meni paše open space međutim ulazim u stan drito s ceste, i sve se vidi. predprostor je cca 3 kvadrata. netko mi savjetuje klizna vrata, netko zavjesu, netko ništa.

zahvaljujem na pažnji.
jp_rv je offline   Reply With Quote