Tema: Automobili
View Single Post
Staro 21.05.2025., 16:31   #80844
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Nego, pitanje ako netko ima iskustva iz prve ruke - Škodilak Kodiaq PHEV, kako se vozi?
Kakav je generalni feeling kvalitete unutrašnjosti (nevezano za motor, ako je netko sjedio u novom Kodiaqu)?

Želja mi je preskočit PHEV i direktno sa moje benzinjare na EV, ali me privlači i dignuti ove poticaje za EV/PHEV za pravne osobe ove godine, pa se ful lomim.

Vjerojatno će opet staviti gornji cap na 50k EUR, a za te pare ne mogu ništa pošteno od EV-a uzeti a da nije Tesla.
Pa sam gledao PHEV opcije koje imaju pristojan domet.
Ovaj Kodiaq u max opremi trenutno košta oko 53500 EUR (inače je oko 58000, skinuli su cca 5000 kao rođendanski poklon), pa bi probao to spustiti na 50000 kod njih u dućanu, makar morao nešto skinuti od opreme.
S poticajima je to 45000 EUR, što za ovakvo solidno opremljeno vozilo sa službenih 117km dometa na struju (nek je realno i 80-100 - super) zvuči ok.

Ono što mi se sviđa, uz EV domet, je što mogu potrpati ženu, psa, kćer i hrpu stvari bez problema za bilo kakav road tip po Europi.
Kraći je od insignije, što će olakšati parkiranje po gradu, pogotovo ljeti po Zadru, pogotovo mojoj ženi
Povišen je pa mogu s njim doći do maslenika kad god mi treba (nemam nikakve iluzije da je ovo terentski auto, meni je samo bitno da mogu preći preko rupetina sa ove moje divlje ceste gdje bi insignija zaribala samo tako).

Moram dogovoriti neku probnu vožnju ali trenutno sam van hr.

EDIT - I naravno da sam pogledao "ceo internet" i jubito, ali me zanima mišljenje ljudi kojima posao i život ne ovise o tome da ne osramote neke proizvođače auta

Zadnje izmijenjeno od: Igorr. 21.05.2025. u 16:48.
Igorr je offline   Reply With Quote