Citiraj:
Autor tomek@vz
Kolega mkey je napravio tutorial
@Neo-ST > gle ovdje se radi samo o vijestima koje pucam ali kad već potežeš temu mogu ti objasniti o čemu se radi. Dakle i sam si shvatio dosta toga pogotovo ove 3 grupe korisnika. Ja se iskreno ne smatram baš da spadam u ovu 3-u jer imam oko sebe dosta ekipe koja je mnogo sposobnija i inteligentnija od mene u općim pojmovima. Ja sam se ajmo reć usko specijalizirao na Linux jer tandrkam već tak dugo po tome , volim to što radim i hvala dragom Bogu plaćaju me dovoljno da pokrivam i sebe i familiju bez da luksuziram život. Al da sam baš tak pametan - nebih rekao, znam nekoliko korisnika ovog foruma koji me šišaju iskustvom i znanjem pogotovo modernije primjene Linuxa kroz recimo DevSecOps. Ja pokušavam samo pokrpat što znam i pomoći kome mogu. Ali - i to je boljka većine koji spadaju u ove "naprednije" korisnike - alergični smo na korisnike kojima objasniš nešto, usmjeriš ga na upute , kažeš mu da nešto ne radi, i on kod idućeg problema opet kuka a problemi su usko vezani opet uz krivi pristup na koji se istog opomenulo u prethodnom kontaktu. Ja sam u dosta ranoj fazi naučio baš tu lekciju - slušaj iskusnije, prouči wiki/dokumentaciju (i ne troši time vrijeme iskusnih i ne zamaraj ih glupostima jer nijedan to ne voli...) i ako sam ne nađeš riješenje nakon što si to napravio - e onda pitaj. Ako ti nije nešto iz dokumentacije - ukaži na istu i pitaj. Ekipa će drugačije reagirati. Cilj takvog pristupa je između ostalog da ti kao korisnik pokažeš samozalaganje za nešto a ne da ti netko da riješenje na pladnju, riješiš trenutni problem ali iz toga ništa ne naučiš. Takvih sam nažalost prošao hrpu, što po forumima, što po newsgrupama, što uživo. I zato je pristup kakav je - pokaži da si zainteresiran na pravi način i stare prdonje će ti dati put do znanja.
|
Očekuješ...samozalaganje...od ljudi? Vidi se da ne živiš u realnosti

Gle, tvoj pristup je ponovo pokušati odgojiti ljude da se prvo više sami potrude oko rješenja prije nego dođu ovdje pitati, i to razumijem, ali to je problem, jer koliko god njih ti odgajao (ili mislio da si odgajaš), opet će doći novi koji će svejedno prvo pitat ovdje, pa razmišljat (priznajem da sam i sam to nekoliko puta radio, šta greškom, šta vlastitom lijenošću).
To ti je kao i s mravima. Koliko god ti njih pobio, poštrcao, posuo onog praška da ti ne dolaze u kuhinju i sl., oni će svejedno sljedeću sezonu doći, i neće shvatiti poruku. To je mravlja priroda, a ono je naša priroda. Neki jednostavno nemaju toliku samodisciplinu. Hoćemo ih sada sve usmjeravati na manuale i kakvu to na kraju sliku crta o nama ?
Tebi, kao jednom iskusnom kompjuterašu i forumašu ostaju 3 opcije:
1) reagirati na njihov post i dati konkretan odgovor
2) reagirati na njihov post i ne dati konkretan odgovor nadajući se da ćeš ih natjerati na samoedukaciju
3) ignorirati njihov post
Zanimljivo je da većina vas iz grupe 3 (da, grupa 3 si) odabere uvijek opciju 2, jer opcija 1 zahtijeva vaše vrijeme i trud (a to vam se ne da), dok opcija 3 nije zanimljiva jer volite drugima održavati lekcije.
Citiraj:
Autor tomek@vz
P.S.- u onoj konkretnoj temi mi još nisi odgovorio na pitanje  .
|
Odgovor u vašem stilu:
prouči si regex kodove.