Tema: Automobili
View Single Post
Staro 20.05.2025., 19:14   #80791
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
15 godina sam išao pješke od Doma sportova do Varšavske.

Kiša - nema biciklista
Snijeg - nema biciklista
Hladno - nema biciklista
Jako vruće - nema biciklista

Paciklisti se voze u ZG samo kada je idealno. Tako sam i ja. Za sve ostalo tu je cipelcug ili taxi. Na toj relaciji mi tramvaj nije bio logičan izbor.

Svakako se slažem da treba biti paciklističkih staza ai ne na uštrb automobila. Isto tako se zalažem da treba uvesti regu, tehnički, osiguranje i vozački za bicikle, a time i vozačku dozvolu koja se može izgubiti.

Siguran sam da 50% paciklista ne bi prošlo ispit iz prometnih znakova, a guraju se na cestu. Žele više staza, a reano ne pridonose tome ni kroz namete ni kroz gorivo.
Doslovno to o cemu pricam... Evo, danas sam isao doma na rucak... Bio je preko puta mene jedan jedini lik na biciklu po cijeloj Marticevoj... Pricamo o 3 popodne, dakle to je sada vec doba kada se ljudi vracaju kuci sa posla...

Ovo sa vozackom dozvolom podrzavam... Pa to nije normalno kolko ta ekipa ne poznaje pravila, al uredno znaju pametovat svemu i svakom... Bio sam i ja biciklist i ja sam se bunio, ali kada sam polozio vozacki sam shvatio kolko sam bio u krivu...

Ovo biciklistickih staza po centru je skroz OK sto ima i ne treba dirati niti povecavati jer nece biti iskoristeno 1% vremena...

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Kada proširiš cestu dobiješ više auta na cesti. Kada napraviš biciklističku stazu…. a svaki bicikl na cesti je jedan auto manje to jutro i popodne
Kad napravis novu biciklisticku stazu, na njoj ce biti ravno 0 biciklista... Pa ne voze ljudi bicikle jer imaju biciklisticke staze, vec zato jer im se vozi bicikl... A po centru je vozit bicikl pomalo harakiri opcija... Moja zena se ne usudjuje voziti po Boskovicevoj na onoj trakici za bicikliste, nije ni meni svejedno kada picim po tome (ja i jos najcesce jos jedan biciklist, a vrlo cesto niti jedan)... A da cu voziti dijete u sjedalici ili da cu malom djetetu dati da se voza po toj biciklistickoj stazi, ne bih ni pod prijetnjom vatrenim oruzjem... To je jednostavno debilana, to su tri trake, tamo se vozi i 80-90km/h, nije za zafrkavat se...

Biciklisti, a i ostali vozaci moraju shvatiti ovo ispod, tek onda mozemo dalje jer dok se ja borim sa kamikazama, nema napretka... Majkemi, stavit cu ovo u signature da ne moram stalno pisat...

1. Ostani ziv kako znas i umijes
2. Nemoj ni drugog bas ubit niti ozlijedit/ostetit
3. Postuj pravilo veceg i jaceg

Jel znate zasto su kamikaze u WW2 nosili kacige?
ODG: Iz zajebancije...

@Ivo_Strojnica - Audi A6 Allroad 3.0TDI, 245KS iz 11/2018...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4-2666
512GB Samsung PM981a, PCI-E 3.0 x4